Antonsson redo för the Championship

3 augusti, 2016 - Fredrik Karlsson

Med en full försäsong på engelsk mark under bältet blickar lagets svenske anfallare Marcus Antonsson nu fram till den kommande säsongen.

Anfallaren imponerade, som bekant, stort i Allsvenskan under säsongen innan han under sommaren lämnade Kalmar för Yorkshire och Leeds. För Yorkshire Evening Post berättar svensken att han förväntar sig tuffare motstånd i the Championship, men att hans spelstil borde ge honom alla möjligheter att lyckas.

Jag är ganska säker på att jag kommer passa in bra. Det betyder inte att det kommer vara enkelt eller att jag inte kommer behöva arbeta men jag tror att min spelstil kommer att passa i den här ligan. Jag gillar att springa in bakom försvararna och hitta ytor. Från vad jag har hört så hatar försvararna i den här ligan den sortens spelare. Det är vad folk säger till mig. Jag skulle gilla det om de hatade att spela mot mig.

– Jag vet att jag är ny i ligan, att jag är ny i landet, men jag ser fram emot det. Det kommer vara bra för mig i the Championship, jag är känner mig säker på det.

Och det är inte bara det spelmässiga som skiljer Allsvenskan från the Championship utan 25 åringen menar också på att det skiljer enormt mellan faciliteterna.

– Det är så mycket mer professionellt här och som en spelare som vill bli bättre är det ganska fantastiskt när du först ser det. Allt är så mycket större än vad jag är van vid men jag har inte funnit saker svåra. Klubben har tagit bra hand om mig.

Medan de övriga spelarna i laget har haft ett antal veckors sommarledigt har Antonsson nästan fått kliva raka vägen in från den pågående säsongen i Allsvenskan till försäsongen med Leeds. Men anfallaren hoppas på att det kanske rent av kan vara till hans fördel.

Jag hade en liten semester innan jag kom hit och det gör så att du tappar din skärpa men konditionen fanns fortfarande där och skärpan kommer tillbaka till dig snabbt. Det kommer att komma mer och mer för mig och kanske snabbare än för de andra grabbarna.

Vem vet? Om det hjälper mig så är det positivt eftersom jag vill göra bra saker här och jag vill hjälpa laget. Jag vill göra mål och göra skillnad från början.

Kommentera