Antonsson reflekterar över de första veckorna hos Leeds

15 juli, 2016 - Fredrik Karlsson

antonsssonDet är löpträningen som sticker ut under lagets försäsong än så länge, berättar svensken bland annat i en intervju med svenska tidningen Barometern.

Efter att ha arbetat hårt i ungefär en och halv vecka under träningslägret i Irland fick Antonsson göra sin debut för Leeds när han hoppade in under den avslutande halvtimmen i matchen mot Shelbourne FC i onsdags.

Monk har drillat spelarna hårt hittills under försäsongen och laget hade till och med ett lättare träningspass under onsdagsförmiddagen innan matchen på kvällen.

Det har varit tufft, mycket intervaller och fokus på det fysiska, framför allt i löpform, inte så mycket styrka. Känslan är alltid lika pissig innan, man tycker livet suger, men alltid lika skönt efter – berättade 25 åringen för Barometern.

Antonsson, som gjort sig känd för sitt skickliga djupledsspel, placerades i släpande roll bakom centertanken Chris Wood. Något som var ovant men ändå helt okej enligt svensken.

Vi var uppdelade i två lag, helt jämnt uppdelat. Jag spelade lite annorlunda, som 10:a bakom Chris Wood. Lite mer delaktig i uppspelsfasen men kunde ändå komma i djupled. Tycker ändå det kändes bra.

När Barometern ber honom beskriva sin första tid hos klubben är anfallaren full av hyllningar.

Jättebra, kanon. Jag har blivit väl omhändertagen och jag tror stenhårt på det vi har på gång. Tränarteamet har erfarenhet från Premier League och det märks att vi har höga ambitioner.

Det kommer bli mer detaljnötande framöver.

Imorgon får Antonsson troligtvis lägga nästa match till meritlistan när Leeds gör sin sista match i Dublin innan resan tillbaka till Yorkshire när man möter Shamrock Rovers.

Hela intervjun finns att läsa här

1 Kommentar

Kommentera