Avstängning att vänta för Cellino? – UPPDATERAD

8 december, 2016 - Fredrik Karlsson

Efter en olaglig utbetalning i samband med försäljningen av Ross McCormack riskerar Massimo Cellino 18 månaders avstängning, en dom som ägaren emellertid utlovat att överklaga.

Fallet har varit under utredning en längre tid och kretsar kring att italienaren påstås ha betalat ett sexsiffrigt belopp till olicensierad rådgivare till Ross McCormack i samband med försäljningen av anfallaren under sommaren 2014.

Det engelska fotbollsförbundet förbjuder olicensierade parter från att delta i övergångar mellan engelska klubbar. Leeds som klubb erkände sig skyldiga till regelbrottet och kommer enligt Daily Mail betala £250,000 i böter.

Men Massimo Cellino har också personligen blivit anklagad för regelbrott i samband med övergången och även om något officiellt domslut inte kommit än så är det många i England som förväntar sig en avstängning på 18 månader, något som ägaren är beredd att överklaga.

– Jag är överraskad av att läsa nyheterna angående FA’s avsikt att stänga av och bötfälla mig, såväl som att bötfälla klubben. Jag är oskyldig och kommer ta de rätta stegen för att försvara mig i domstolen.

Jag känner att jag har gjort mig skyldig till en sak, att skydda Leeds United sedan jag tog kontroll över klubben. Jag ber spelarna, tränaren och min stab att fortsätta arbeta med lojalitet och professionalism och att fortsätta kämpa för klubben varje dag på och utanför planen.

UPPDATERING

FA bekräftar nu att Massimo Cellino står inför en 18-månaders lång avstängning som träder i kraft från och med den första februari 2017. Ägaren måste dessutom delta i FA’s “utbildning för plikter och ansvar som ägare för en Football League klubb.”

Cellino kommer som skrivet att överklaga denna dom och inget är alltså fullt bekräftat än.

Kommentera