Bamba: “Det är en stor ära”

6 augusti, 2016 - Fredrik Karlsson

Leeds lagkapten Sol Bamba känner sig ärad av utnämningen och talar om vikten av att ta ansvar på planen såväl som utanför.

För några dagar sedan blev det bekräftat att ivorianen får fortsätta som lagkapten även under Garry Monks styre och tränaren underströk vikten av Bambas bra förhållanden till de övriga spelarna som en viktig faktor i beslutet.

Sol är såklart kaptenen från förra säsongen och jag tycker att han gör det väldigt bra i den rollen, så jag ser ingen anledning till att ändra på det. Han är en bra relation med gruppen vilket är viktigt som kapten, så det är så det kommer vara från början av säsongen.

Bamba själv förklarade vilken stor ära det är att bära bindeln för Leeds.

Det är en stor ära för mig, jag tar det aldrig för givet. Jag kommer göra det till min bästa förmåga och förhoppningsvis kan jag göra klubben och supportrarna stolta.

Folk ser det bara på planen, det är mer uppenbart då du har armbandet på, men jag menar att det också är ett stort arbete utanför planen för att se till att alla är okej och att jag vet vad alla behöver. Ibland är det bara ett snabbt samtal eller att ta en kaffe med någon för att se till så de mår bra.

Jag tycker att det är den svåraste biten med jobbet eftersom på planen är det vara fotboll, vi vet vad som ska göras. Utanför handlar det att veta om vad spelaren behöver.

Kommentera