Bamba tror på uppflyttningsstrid nästa säsong

9 maj, 2016 - Fredrik Karlsson

BambaLagkaptenen Sol Bamba blickar redan fram mot den nästkommande säsongen och tror att laget har mentaliteten som krävs för att kandidera om en uppflyttningsplats.

Säsongen är precis avslutad, och ännu en gång blev det en säsong som snabbt kommer att falla in i glömska efter en medioker trettonde placering där man aldrig riktigt kom nära till att nå en kvalplats. Men visst finns det, som alltid, positiva bitar att plocka med sig in till försäsongen och det är dessa som Bamba väljer att fokusera på när han ser framåt.

Jag tror att vi måste ta det positiva från den här säsongen med oss in till nästa. Det har varit en bra inlärningskurva och vi kommer definitivt vara redo. Med några av de matcher vi haft så har vi visat att vi kan konkurrera med lagen från toppen av den här ligan.

Det har varit många toppar och dalar och vi känner att vi kunnat göra bättre ifrån oss vid tillfällen. Vi kommer satsa nästa säsong, absolut.

Ivorianen fortsätter med att noga understryka att laget nu känns mer samspelt och att kontinuitet kommer bli nyckeln till framgång.

-Vi är definitivt i bättre form. Vi behöver fortfarande en eller två nya spelare och det finns fortfarande mycket jobb som måste göras för att föra klubben framåt. Vi behöver kontinuitet. Om man är konsistent i den här divisionen så når man framgång.

Kaptenen avslutar med att medge att säsongen ändå har varit en besvikelse, men att man är redo att köra igång igen nästa säsong.

Allt som allt så har säsongen varit en besvikelse om jag ska vara ärlig. Men den är över nu och vi går vidare. Nästa säsong vill vi göra en rejäl satsning.

1 Kommentar

  1. Leeds så klart!

    Jamendåså. Om La Bamba tror på det,
    Det måste innebära att vi värvar ett par bra mittbackar, och han alltså planerar att sitta på bänken hela nästa säsong? 🙂

Kommentera