Bartley glad över att återförenas med Monk

2 juli, 2016 - Fredrik Karlsson

Kyle-BartleySå fort Leeds visade genuint intresse var det ett enkelt beslut att flytta från Wales till Elland Road, menar Bartley som ser fram emot att jobba under sina gamla tränare Garry Monk och Pep Clotet.

Bartley tillkännagavs igår som Leeds andra värvning för säsongen efter att man skrivit ett låneavtal som sträcker sig över den kommande säsongen. För Bartley själv var det inga tvivel om att dra på sig den vita tröjan.

Det känns fantastiskt att vara här. Det fanns några andra lag som var intresserade men så fort jag hade pratat med tränaren så sade jag åt min agent att det här var den enda klubben för mig.

Jag skulle inte kommit hit och jag inte trodde på att vi kan göra en bra säsong. Jag vet hur tränaren är och vad hans mentalitet är, han kommer inte vilja ha något annat än det allra bästa dag in, dag ut.

Så fort jag pratade med Garry och Pep så visste jag att det här var stället för mig.

Spelstilsmässigt jämför sig Bartley med en gammal Leedsspelare, Rio Ferdinand.

– Min idol under uppväxten var Rio Ferdinand, så jag försöker basera mitt spel kring honom. Men det beror på match till match egentligen. Jag försöker försvara i första hand men jag vill också driva fram spelet. Allt beror på hur matchen är och vad tränaren vill.

Förhoppningsvis kan Bartley tillföra lite välbehövd trygghet till en stundtals skakig backlinje.

1 Kommentar

  1. sportcarl1
    sportcarl1

    Gillar man den tröjan Bartley har på sig kan jag tänka mig att man kommer gilla Leeds nya hemmaställ, tar man bort guldrevärerna på Bartleys axlar och klubbemblemet så kommer det vara väldigt likt

Kommentera