Bekräftat: Christiansen blir ny tränare!

15 juni, 2017 - Fredrik Karlsson

Efter en lång och utdragen process kan klubben idag presentera sin nya tränare, dansken Thomas Christiansen.

Alan Pardew, Claudio Ranieri, Jaap Stam och Aitor Karanka bland flera var namnen som ryktades ta över som tränare efter att Garry Monk lämnat klubben den 25e maj. Valet föll till slut på den 44 år gamle Thomas Christiansen.

Dansken har hittills endast haft jobb som huvudtränare i Cypern där han tränade AEK Larnaca mellan 2014 – 2016 innan han inför förra säsongen tog över APOEL.

Säsongen blev i mångt och mycket en framgångssaga för Christiansen som ledde laget till ligatiteln och dessutom en åttondelsfinal i Europa League. Trots detta fick tränaren lämna sitt jobb vid säsongens slut efter en förlust i den inhemska cupfinalen.

Yorkshire Evening Post rapporterar att klubbens ägare Andrea Radrizzani påbörjade samtal med Christiansen redan under den tidiga våren och han har med andra ord alltså alltid funnits på listan över potentiella tränare för att ersätta Monk.

Klubbens verkställande direktör Angus Kinnear hade följande att säga om 44-åringen:

– Vi ville tillsätta någon som kan hjälpa oss att skapa en vinnarkultur hos klubben och som kan förena alla med koppling till Leeds United, från spelare till supportrar och som till slut kan ta klubben tillbaka dit vi tycker att den hör hemma.

– Thomas är någon som har funnits på vår radar från ett tidigt skede i processen och han har snabbt etablerat sig som en extra anmärkningsvärd kandidat.

– Vi känner oss säkra på att vi har hittat mannen som kan ta den här klubben till nästa nivå.

Kommentera