Bekräftat: Evans lämnar Elland Road

1 juni, 2016 - Fredrik Karlsson

sevanssDet har känts mer eller mindre klart i flera veckor, men igår kväll gjorde klubben det officiellt när man, ungefär i samband med deadlinen för försäljningen av de potentiellt rabatterade säsongsbiljetterna, annonserade att man går skilda vägar med Steve Evans.

Tränaren kom in som ersättare för Uwe Rösler i oktober och ända sedan dess har det varit delade åsikter om huruvida han är rätt man att föra klubben framåt. Ägaren Massimo Cellino, tillsammans med styrelsen, verkar åtminstone inte tycka det och jakten på en ny huvudtränare fortsätter.

Cellino själv medger att skotten klarade av målsättningen som han gavs när han tog över rodret, men att man vill se till andra alternativ när det gäller att ta klubben till nästa nivå.

Jag vill tacka Steve Evans för hans insatser som huvudtränare för Leeds United. Steve slutförde jobbet som hans togs in för att sköta, att hålla laget kvar i The Championship, och hans hårda arbete här har uppskattats enormt. Jag önskar honom och Paul Raynor allt det bästa i framtiden.

Beslutet om Evans uttåg från klubben fick tränaren tog ta emot via klubbens sekreterare, snarare än från Cellino själv.

Jag åkte upp till Elland Road, för att efter de senaste händelserna ställa frågan om mitt kontrakt skulle förlängas, och efter ett möte med styrelsen och Mr. Cellino var det Stuart (klubbens sekreterare) som blev tillsagd att förmedla till mig att det inte skulle förnyas.

Evans själv gick ut med ett öppet uttalande efter beskedet.

Det har nog varit uppenbart för alla inom fotbollen att beslutet om att inte förlänga mitt kontrakt hade nåtts för flera veckor sedan. Men vid alla tillfällen har jag behållit min värdighet utav respekt för historian och traditionen hos den här fotbollsklubben och speciellt för dess fantastiska supportrar.

 Jag önskar laget alla framgångar nästa säsong, den här klubben förtjänar att spela i Premier League, däri ligger utmaningen.

Jakten på en ny manager fortsätter och för tillfället ser den förre Swanseatränaren Garry Monk ut att finnas bland favoriterna.

Kommentera