Berardi: Lagets behöver förmodligen en bättre spelare än mig

20 december, 2017 - Fredrik Karlsson

Gaetano Berardi är för tillfället inne på sin fjärde säsong hos klubben och har i år varit given på vänsterbackspositionen. Men själv menar han att laget behöver ett bättre alternativ.

Leeds tappade tre nyckelspelare i somras när Chris Wood, Kyle Bartley och Charlie Taylor lämnade. De två förstnämnda har ersatts, om än inte fullgott. På vänsterbacken plockade man emellertid endast in en backup-spelare i Cameron Borthwick-Jackson.

Istället har det blivit förra säsongens andraval till vänsterbacken, Gaetano Berardi, som fått ta över efter Taylor. Under sin tid på Elland Road har schweizaren etablerat sig som en riktig supporterfavorit tack vare sin kompromisslösa spelstil och stabila försvarsspel.

Men själv menar Berardi, i en intervju med Yorkshire Evening Post, att Leeds borde få in ett bättre alternativ, inte minst eftersom han spelas ur position vecka in och vecka ut.

– Det är inte min normala position, men likt varje år så försöker jag göra mitt bästa varje vecka och tillfälle. Jag vet att laget förmodligen behöver en bättre spelare än mig, men jag vill bara spela och göra mitt bästa varje lördag.

Berardi har också blivit lite synonym med rött kort under sin tid på Elland Road. Och 29-åringen berättar själv att han försöker konservera sin aggressivitet till matcherna.

– Jag försöker vara aggressiv. Under veckorna jobbar jag för att hålla mig lugnare, men jag sparar min aggressivitet till lördagen.

– Andra spelare har kanske andra kvaliteter, då måste de använda dem. Jag utnyttjar mina kvaliteter för att vara aggressiv, för att vara tuff på planen. Men alla kanske inte behöver vara som jag.

Med januarifönstret runt hörnet är det inte omöjligt att Christiansen och Orta söker sig ut på transfermarknaden, men det skulle onekligen kännas lite tomt med en startelva utan Gaetano Berardi.

1 Kommentar

Kommentera