Bielsa: “Jag var säker på styrkan hos Leeds United”

25 juni, 2018 - Fredrik Karlsson

Marcelo Bielsa höll sin första presskonferens idag där han bland annat indikerade att det kan ske stora förändringar i spelartruppen under sommaren.

Den 62-årige tränarlegenden Marcelo Bielsa är nu på plats i västra Yorkshire för att planera inför den stundande säsongen. Idag träffade han även presskåren för första gången där han diskuterade sitt val att ta över Leeds.

– Det handlade om att övertyga mig själv. Ingen behövde övertyga mig. Jag var säker på styrkan hos Leeds United som klubb och som institution.

– Jag är väldigt noggrann och försiktig kring de här processerna. När jag pratade med Victor Orta och ägaren (Andrea Radrizzani) mötte jag två personer som såg klubbens kommande sportsliga riktning. Jag blev väldigt medveten om att de inte tänker ge några löften som de inte kan uppfylla. Så jag beskrev mig själv väldigt detaljerat så att de inte ska bli överraskade av någonting.

Bielsa har fått en lön på över £2m vilket gör honom till klubbens bäst betalda tränare någonsin. Med namnet och lönekuvertet kommer också en förväntan på framgång. Oavsett utgång kan vi åtminstone ställa in oss på att få se Bielsas patenterade offensiva fotboll.

– Vi har nästan en plikt som tränare att spela med en idé som vi tror på. Vi kan inte förvänta oss att andra ska tro på den om vi inte gör det själva. Jag tror att spelarna har tillräckligt med kunnande för att ta till sig det jag säger och utföra sakerna på planen.

– I hänseende till vad fansen ska förvänta sig så tror jag att de vill se protagonister på planen. Jag vill att vi ska ta grepp om matchen – tid med bollinnehav snarare än att kämpa för att vinna tillbaka bollen.

Under presskonferensen indikerade Bielsa att upp till 15 spelare skulle kunna lämna Elland Road under sommaren samtidigt som han vill förstärka 4-5 positioner. Han visade emellertid en hel del förtroende till den nuvarande truppen.

– Från min synpunkt så har klubben många spelare som jag tycker borde stanna här, som vi borde behålla.

Säsongspremiären är lite mer än en månad bort och det är onekligen en spännande period som ligger framför oss.

Kommentera