Bielsa ser utrymme för förbättring

7 augusti, 2018 - Fredrik Karlsson

Vi var nog flertalet supportrar som blev hänförda av Leeds insats mot Stoke i söndag. Marcelo Bielsa står emellertid kvar med fötterna på jorden och ser utrymme för förbättring.

Phillips hade fria tacklingstyglar, Klich hade uppgraderats till Klich 2.0 och allt klaffade för offensiva trojkan Sáiz, Hernandez, Alioski. Det fanns många fina prestationer att lyfta från Leeds premiärseger mot Stoke.

Men framförallt var det den nyfunna intensiteten som slog de flesta med häpnad. Bielsa har gjort sig känd för ställa höga krav på sina spelare och var nöjd med den fysiska insatsen samtidigt som han underströk att det finns utrymme för förbättring:

”Det var en match med hög intensitet, våra spelare var väldigt ambitiösa och de stod för en jättebra fysisk insats”, säger Bielsa.

”I vissa moment spelade laget som jag ville, och i vissa andra gjorde de inte det. Vid vissa tillfällen gav vi bort bollen till Stoke som fick spela för nära vårt mål och ibland hade vi svårt att hålla uppe skillnaderna i matchen.

”Laget måste förbättras, mot slutet av matchen länkade vi inte ihop försvaret och anfallet genom att spela bollen efter marken. Vi spelade inte bollen som vi ville och kunde inte skaffa oss bollinnehav på Stokes planhalva, så det är aspekter som vi måste rätta till.”

På plats fanns ett antal LUSS:are tillsammans med över 34,000 ytterligare supportrar och Bielsa erkände sig förvånad över stämningen:

”Atmosfären var ännu större än vad jag hade förväntat mig. Supportrarna var i kontakt med laget under varje sekund av matchen. Jag vill tacka dem för deras stöd och jag hoppas att vi med vår fotboll kan fortsätta skapa positiva reaktioner från supportrarna.”

Kommentera