Blogg: FA-cupen är över för denna säsong

20 februari, 2016 - Thom Mattsson

Kommer hem efter jobb här i Canazei, Italien och möts av nyheterna att Leeds förlorat knappt mot Watford. En 1-0 förlust känns hedersam men när man läser om matchen så hade resultatet lika gärna kunnat vara 21-0. Förlusten var solklar trots att Watford tydligen var odugliga också.

Hur som helst. FA-cupen är nu över och vi tar nu ett stadigt tag om de sista 15 matcherna i ligan. Samtidigt som vår match idag så lirades det också matcher i the Championship och bottenlagen tog sammanlagt en poäng av nio möjliga. Detta gör att vi fortfarande är 11 poäng ifrån nedflyttning och 16 poäng ifrån play-off med en match mindre spelad. Känns ju rätt avgjort av vi varken kommer åka ur eller gå till play-off i år men visst hade det varit kul om vi så här i slutet på säsongen kan forcera lite i tabellen i alla fall.

Diskussionen om Cellinos vara eller icke vara går fortfarande varm överallt på nätet känns det som. Allt jag kan säga är att det är tragiskt att följa alla påhopp fans emellan men också alla de nattsvarta bilder som målas upp vad gäller Leeds i allmänhet. Jag är 32 år gammal och har följt Leeds United sedan ’99 och tycker mig känna klubben relativt bra. Över 10 år på SvenskaFans har lärt mig att folk kommer ha olika åsikter om färgen på kungens vita häst men vad som ständigt förvånar mig är hur lite tolerans det finns. Själv förstod jag aldrig hur det kunde ta över 8 år innan Ken Bates försvann från Leeds. Då satt Leeds fansen i sina stolar och rullade fingrar förutom ett par enstaka protester som inte ledde någonstans. Nu har det plötsligt tagit mindre än 2 år och inte ens ett löfte om Leeds i Premier League 2016 har hunnits brytas innan ett par stycken fans lyckas samla in 2600 pund för ett ljusspektakel vid Elland Road. Kommer det leda till en försäljning av klubben? Förmodligen inte. Kommer det leda till att Leeds blir mer United och går framåt som klubb? Absolut inte. Tragiskt är bara förnamnet som sagt.

Nåväl, säsongen är långt ifrån över och själv hoppas jag på att fler ungtuppar kommer få chansen från nu och till slutet. Anthony Stokes och Frank Mulhern är två anfallare som känns väldigt lovande och just anfallspositionen är tydligen en position som vi har svårt att få fram spelare på. Inte sedan Alan Smith kom fram i slutet av 90-talet har vi haft en egen producerad anfallare i truppen mig veterligen om man inte räknar Dominic Poleon som allt som oftast lirade yttermittfältare. En ny spelare likt Alan Smith hade jag älskat!

Livet går vidare boys.

MOT!

3 Kommentarer

  1. WhitesMOT

    Du menar väl 2017 ? För nåt PL 2016 kommer det inte bli.

    Det är tragiskt med alla påhopp yes men om man tittar lite närmre på våra fans så ser man en rät så åldrande skara. Många har nog kommit till den slutsatsen att det finns en väldigt stor risk att dom aldrig kommer få uppleva Leeds på toppen igen. Tacka fan för att folk då är trött på att höra vissa säga att man ska ge det tid.

    I över 10 år har vi stått ut med skiten. Personligen är jag glad att folk inte tar 8år på sig denna gången att syna bluffen. Matchen idag personifierar verkligen Leeds 2016. Ingen glöd och ingen passion och ändå har vi en så kallat ung och fräsch trupp. Detta var deras sista chans denna säsongen att göra nåt bra för det ända vi har kvar värt namnet Leeds United. Fansen.

    Klubben är rutten rakt igenom så när som på dess fans. Iaf under matchdagar. Ska vi kunna bli United igen så måste huvudet på ormen skäras av och nytt blod pumpas in. Mycket blod. Bort måste alla lögner, rättegångar och rykten. Så länge vi är oense om tyngden av allt detta så kommer ondskan ha ett grepp om oss. Vi behöver nåt som förenar. Just nu har vi verkligen inte det och det kan fan i mej inte vara fansens skuld att det ser ut som det gör. Vi har funnits här under alla dessa år och ingen har sträckt ut en hand eller gett nåt tillbaka som tack för vår lojalitet. Det räcker nu.

Kommentera