Botaka laddar för en ny säsong

29 juni, 2016 - Fredrik Karlsson

botakaRyan Ingham, skribent på den ideella sajten weallloveleeds.co.uk, publicerade i förrgår en intervju med klubbens yttermittfältare Jordan Botaka som utlovar fler mål och assists under den kommande säsongen.

När du ser tillbaka på din första hela säsong i England, hur tycker du att det gick?

Efter en hyfsad start mot Middlesbrough, Birmingham och Brighton så var det lite oturligt att Mr. Rösler blev ersatt. Mr. Rösler investerade verkligen tid i mig och i att få laget att spela offensiv fotboll.

Efter managerbytet började vi spela med andra spelsystem och anpassade oss efter motståndarna snarare än att spela utifrån vara egna kvaliteter. På grund av det spelade vi ibland utan yttrar eller endast med en. Så många gånger lämnades jag utanför truppen på grund av det trots att jag gav allt under träningarna.

Vad har du gjort sedan säsongen tog slut?

– Jag har spelat två matcher med Kongos landslag. Den ena mot Rumänien och den andra mot Madagaskar. I den senare gjorde jag ett mål. Så förutom en kortare resa till USA med några vänner och ett bröllop för Yannick Bolasie (Crystal Palace) i Spanien så har jag inte haft särskilt mycket ledig tid. Men det är okej för mig eftersom jag inte kan vänta till att inleda försäsongen efter den förra säsongen som jag anser som en förlorad säsong i min karriär eftersom jag inte fick många chanser.

Är du exalterad över att jobba med nya huvudtränaren Garry Monk?

Alla personer jag pratar om managern med är väldigt entusiastiska, speciellt eftersom han är känd för sitt offensiva spelsätt. Utöver det har han själv haft en stor karriär så jag tror att jag kan lära mig mycket från honom.

Är det något särskilt du kommer fokusera på under försäsongen?

Jag är nu bekant med allt och alla kring klubben och är med till försäsongen från dag ett. Det är den stora skillnaden från förra säsongen när jag skrev på under deadline-dagen och var sedan tvungen att samma dag resa till Afrika för en match med landslaget.

På grund av det förlorade jag nästan en månad innan jag kunde göra min debut. Så det är inget särskilt jag fokuserar på den här säsongen i jämförelse med den förra utom det att jag vill övertyga Mr. Monk från början att jag kan bidra till ett vinnande lag.

Det har spekulerats mycket kring vilken din bästa position är, men vilken position föredrar du?

Höger- eller vänsteryttern i en 4-3-3 formation är min favoritposition.

Vad han Leedssupportrarna förvänta sig av din under din andra säsong i England?

Mål och assists! Så enkelt är det!

Intervjun i sin helhet finns att läsa här

Kommentera