Bristol City – Leeds 0-3

21 oktober, 2017 - Fredrik Karlsson

En formationsförändring och en strålande laginsats blev skillnaden när Leeds enkelt besegrade Bristol City.

De senaste resultaten var tvungna att mynna ut i någon slags förändring från Christiansen och till matchen valde tränaren att spela med tre centrala mittfältare. I backlinjen bänkades Pontus Jansson av taktiska skäl medan Stuart Dallas missade matchen på grund av en bortgång inom familjen.

0-1 Sáiz (4’)
0-2 Sáiz (14’)
0-3 Lasogga (67’)

Bristol (4-4-2) Fielding: Wright, Flint, Hegeler, Bryan: Leko, Brownhill, Pack, O’Dowda: Reid, Woodrow

Bänk: Steele, Taylor, Diedhiou, Eliasson, Magnusson, Kelly, Vyner

Byten:
Taylor in – Leko ut (57’)
Diedhiou in – Woodrow ut (57’)
Magnusson in – Hegeler ut (68’)

Leeds (4-3-3) Lonergan: Ayling, Pennington, Cooper, Berardi: Vieira, Phillips, O’Kane: Alioski, Lasogga, Sáiz

Bänk: Wiedwald, Jansson, Anita, Hernandez, Roofe, Sacko, Grot

Byten:
Sacko in – Alioski ut (71’)
Anita in – Sáiz ut (83’)
Grot in – Lasogga ut (90’)

Domare: Oliver Langford
Varningar: Pennington, Vieira (Leeds), Wright, Hegeler, Reid (Bristol)
Utvisningar: Berardi (Leeds), Taylor (Bristol)
Publik: 24,435 (3,717 Leeds)

Matchrapport

Leeds fick precis den smakstart som man kunde önska när Sáiz redan efter fyra minuter fick sätta bollen i nät. Lasogga kämpade åt sig en boll på offensiv planhalva som han sedan spelade till Sáiz vars skott kunde leta sig in i mål via en försvarare och en stolpe.

Tvåan kom tio minuter därefter och återigen var det Sáiz som fick pytsa. Den här gången misslyckades Bristol-försvaret få undan en boll som Sáiz kunde storma fram och trycka in i nät till 0-2.

Den första halvleken dominerades fullständigt av Leeds där den extra gubben på innermitten, Ronaldo Vieira, verkligen gjorde skillnad.

Hemmalaget kom ut något starkare till den andra halvleken, men i den 67e minuten kunde Lasogga döda allt hopp om en upphämtning när han knoppade in en fin hörna från Kalvin Phillips.

Matchen avslutades emellertid i tumult efter att Gaetano Berardi skallat motståndarnas Matt Taylor. Schweizaren fick skåda det röda kortet, men uppmärksammade domaren på att han blivit stämplad och resultatet blev sedermera en utvisning även för Taylor.

6 Kommentarer

    1. Fredrik Karlsson

      Tänkte mest på att Christiansen valde att spela med tre mer djupt liggande mittfältare, för att ta kontroll över mittfältet. Annars brukar det ju köras med en offensiv spets på mitten (ofta Hernandez) som inte är överdrivet delaktig i det defensiva jobbet!

Kommentera