Cardiff City – Leeds 3-1

26 september, 2017 - Fredrik Karlsson

Bortaresan till Cardiff blev vad som troligtvis kommer ses som ett av säsongens absoluta lågvattenmärken när ett decimerat Leeds föll med 3-1.

Ett intensivt matchschema ledde till att Chrstiansen gjorde vissa ändringar i kvällens startelva där vi bland annat fick se Pontus Jansson återvända till startelva samtidigt som Kemar Roofe klev in istället för Lasogga på topp. Dessutom saknades Eunan O’Kane på grund av sjukdom.

1-0 Zohore (28’)
2-0 Hoilett (37’)
3-0 Zohore (59’)
3-1 Roofe (67’)

Cardiff (4-3-3) Etheridge: Peltier, Morrison, Manga, Bennet: Bryson, Bamba, Damour: Mendez-Laing, Zohore, Hoilett

Bänk: Bogle, Connolly, Ward, Murphy, Halford, Feeney, Tomlin

Byten:
Ward in – Zohore ut (76’)
Feeney in – Mendez-Laing ut (86′)
Halford in – Bamba ut (90+2′)

Leeds (4-2-3-1) Wiedwald: Ayling, Jansson, Cooper, Berardi: Klich, Phillips: Alioski, Hernandez, Dallas: Roofe

Bänk: Lonergan, Pennington, Vieira, Sacko, Sáiz, Grot, Lasogga

Byten:
Pennington in – Hernandez ut (46’)
Grot in – Alioski ut (62’)
Vieira in – Klich ut (68’)

Domare: Kevin Friend
Varningar: Phillips, Cooper
Utvisningar: Cooper (Leeds)
Publik: 27,160 (2,744 Leeds)

Matchrapport

Den inledande matchbilden var ganska väntad där hemmalaget tog taktpinnen medan Leeds försökte satsa på omställningar. De riktigt stora chanserna uteblev under inledningen, men Cardiff skulle lyckas ta ledningen ändå. Och målet kom efter att Klich drällt med bollen på mittplan. Bollen hamnade hos Hoilett som avancerade mot mål, tunnlade Jansson och spelade in till Zohore som enkelt kunde raka in 1-0.

Framspelaren till ledningsmålet, Hoilett, kunde sedan skriva in sig själv i målprotokollet drygt tio minuter senare när han drog till med ett lysande distansskott som besegrade en chanslös Wiedwald.

Mardrömshalvleken slutade passande då lagkaptenen Liam Cooper drog till med vårdslös tackling på stopptid. Gult kort, Coopers andra för kvällen och Leeds sedermera nere på tio man inför den andra halvleken.

Leeds fortsatte ha det kämpigt i den andra halvleken, men visade åtminstone tecken på liv när bland annat Gaetano Berardi stormade in i offensivt straffområde och tvingade målvakten till bra parad.

Men med en man mindre blev Cardiff definitivt numret för stort och i den 59e minuten prickade Zohore in 3-0 efter ett fint anfall.

Det blev emellertid nätkänning även för Leeds några minuter senare. Man hade nu inget att förlora och öste på framåt. I 67e minuten hamnade bollen hos Kemar Roofe som genom en styrning kunde se sitt skott gå in via stolpen.

Närmare än så tog sig emellertid inte Leeds som istället åkte på sin andra raka bortaförlust i ligaspelet.

Kommentera