Christiansen: ”Vi vill göra bättre ifrån oss i år”

19 juni, 2017 - Fredrik Karlsson

Nya tränaren Thomas Christiansen har precis hållit sin första presskonferens som ansvarig för klubben där vi gavs en lite mer utförlig inblick i hur han tänker ta Leeds framåt den kommande säsongen.

Förra säsongens sjunde placering blev i slutändan en besvikelse för alla involverade kring klubben. Inte helt oväntat kom frågan om säsongens målsättning upp ganska snabbt under presskonferensen där Christiansen mer eller mindre medgav att man minst vill ta en kvalplats.

– Leeds slutade på sjunde plats förra säsongen, och vi vill göra bättre ifrån hos i år.

– Jag tror på att vi kan åstadkomma bra saker här. Jag är säker på mina kvaliteter. Det är därför jag är här. Leeds tror på mig de med.

Dansken berättade vidare att han inte har några problem med att vara flexibel i sitt formationsspel där han under sin tid i Cypern experimenterat med såväl 4-3-3 som 4-2-3-1 men betonade också att en rakare spelstil kan behövas i Championship.

– Jag har en föredragen spelstil men kan anpassa mig beroende på spelarmaterialet och ligan. Jag har gjort det i mina tidigare jobb. Jag vill att vi ska dominera matcherna och äga mycket boll.

– Det absolut viktigaste är att man vet vart man är och vad man vill uppnå. Det var det jag presenterade för Victor (Orta) och ägaren. Jag lade fram mina idéer för hur jag såg på laget och vad jag ville göra. Det verkar som att de gillade dem.

På ledarsidan bekräftade sportchefen Victor Orta att Pep Clotet har lämnat klubben samtidigt som Julio Banuelos, Christiansens assisterande i APOEL och AEK Larnaca kliver in i samma roll även hos Leeds.

Utöver Banuelos har man även tillsatt en ny målvaktstränare i Marcos Abad som närmast kommer från Middlesbrough såväl som en fystränare i Ivan Torres.

Orta fick också svara på några frågor kring transfermarknaden.

– Nya spelare kommer ansluta men de måste passa inom vår budget. Vi vill hitta spelare som vill spela här för att vi är Leeds och inte för pengar. I min modell har tränaren alltid det sista ordet vad det gäller värvningar.

Lagbygget börjar omedelbart för Christiansen. På onsdag släpps spelschemat för den kommande säsongen och dessutom förväntas lagets försäsongsmatcher presenteras inom kort.

Kommentera