Christiansen vill göra Wood ännu bättre

21 juni, 2017 - Fredrik Karlsson

Den förre skyttekungen är fast besluten om att behålla Chris Wood i laget och insisterar på att han kan hjälpa honom bli ännu vassare.

Förra säsongen blev Chris Wood blott den sjätte spelaren i klubbens historia att pytsa 30 gånger under en säsong. Som följd av detta har flertalet klubbar från Premier League fått upp ögonen för nyzeeländaren. Men i en intervju med Yorkshire Evening Post menar Christiansen att han är förhoppningsfull om att behålla Wood på Elland Road.

– Vem skulle inte vilja ha en spelare som gör 30 mål? Jag har stor uppskattning för honom.

– Jag är glad över att han gick ut i pressen här om dagen och sa att han ser fram emot att arbeta med mig. Det är ett väldigt gott tecken. Han är en ung spelare och har fortfarande många år av fotboll kvar. Han kommer säkerligen ha samma målsättning som mig.

– Jag tror att jag kan göra honom bättre och han borde bli bättre. Han ska inte stanna på den här nivån. Det är så klart en bra nivå om du gör många mål men du borde alltid höja dina målsättningar, vara ambitiös i allt du gör.

Transfersommaren har knappt börjat än och Chris Wood är för tillfället iväg och spelar Confederations Cup med Nya Zeeland. Landslagskaptenen själv menar att han vill börja med att ta sig an försäsongen och se hur det känns.

– Den nya tränaren är en väldigt bra anställning. Han är en spännande tränare som gjorde bra ifrån sig förra säsongen. Jag ser fram emot att se vad han kan erbjuda under försäsongen och sen tar vi saker därifrån.

Kommentera