City of Leeds: Nej till trådbussarna

17 maj, 2016 - Robin Persson

Staden Leeds växer i rekordtakt, men politikerna fortsätter misslyckas med att ta fram ett transportmedel värt namnet. Det hårt kritiserade förslaget om trådbussar har slutligen lagts i papperskorgen efter att regeringen kallat planen för “ogenomtänkt”.

Hittills har trådbussarna kostat £72 miljoner av skattebetalarnas pengar bara i rättegångs – och planeringskostnader, men nu har vansinnet lyckligtvis fått ett slut. Frågan är vad som sker här näst? Alla vi som åker till Leeds vet hur trafiksituationen i staden ser ut, det är bilar och bussar i mängder inne i centrum och pendlingsmöjligheterna för stadens arbetare är omständliga, något som varken är bra för miljön eller trafiken.

Redan på tidigt 90 tal fanns planerna på att bygga ett spårvagnsnät i Leeds, men de grusades 2005 då kostnaderna för projektet stigit från ursprungliga £100 miljoner till £1 miljard. Städer som Sheffield, Manchester, Nottingham och Newcastle har emellertid spårvagnar, och har de lyckats bygga så varför skulle inte Leeds också kunna göra det?

Staden blomstrar och är en mycket viktig strategisk plats, liksom stark ekonomi i Yorkshire och norra England. Rädslan är att utvecklingen hämnas i brist på vettig infrastruktur och företag väljer bort Leeds om beslut inte tas av politikerna inom en snar framtid.

Såpan rullar vidare…

5 Kommentarer

  1. Hartey

    Leeds skall få höghastighetståg till London och tågförbindelserna med scum skall kraftig byggas ut och moderniseras.
    Vem vill fortsatt ha en stad igenkorkad med bussar, Leeds är en av Englands 4-5 största städer, Bygg tunnelbana!!

  2. Rob

    Vet att dom bråkat om en ny tågstation också och vart den skall ligga. Man rustar upp och fräschar till Holbeck de närmsta åren och en station nära Elland Road hade ju verkligen varit något. Hade vart kul om det var enklare å ta sig ut till Headingley också.

Kommentera