Clotet inställd på en tuff säsong

1 juli, 2016 - Fredrik Karlsson

clotetLagets nye assisterande tränare Pep Clotet tror att årets upplaga av The Championship kan bli en av de tuffaste på länge efter nya stora tillskott i Aston Villa och Newcastle. Men med rätt flyt är ingenting omöjligt.

Det är två giganter till klubbar som gör Leeds sällskap i The Championship under den kommande säsongen. Där det under de senaste säsongerna har handlat mycket om Derby, Hull, Burnley och Middlesbrough så kommer det nu in klubbar av en ännu högre kaliber, inte minst påvisat av Newcastle som under veckan ska ha lagt bud på spelare för upp till £20m.

Hos Leeds är försäsongen i full gång och Pep Clotet menar på att även om den kommande säsongen kommer vara krånglig så är uppflyttning verkligen ingen omöjlighet.

Vi jobbar med en sex-veckors plan för att få spelarna i form och för att introducera alla de taktiska bitarna som vi vill ha av laget. Det är en väldigt viktig period för oss, du lär känna spelarna genom att arbeta med dem på en dag-till-dag basis. För att vara förberedda till säsongspremiären måste vi utnyttja dessa sex veckor väldigt klokt.

Det är viktigt att spelarna inte bara kommer i form utan även att de kommer i form för det sättet vi vill spela. Fitness är väldigt specifikt och du vill att deras kroppar ska vara redo att producera den fotbollen som vi vill ha.

Det kommer att bli en av de svåraste säsongerna någonsin i The Championship men jag ser fram emot det. Vad vi har gjort är att analysera alla Championship-matcherna för att se precis hur motståndet är. Vi analyserar hur lag anfaller, hur lag försvarar och hur vi behöver göra små justeringar i sättet vi spelar för att kunna hantera den här sortens motstånd.

Försäsongen drog igång i måndags och det är först den sjunde augusti som Leeds säsong startar när man åker till London för att möta Queens Park Rangers på Loftus Road.

1 Kommentar

Kommentera