Coyle frodas hos Fleetwood Town

10 oktober, 2017 - Fredrik Karlsson

Klubbens talangfulle högerback Lewie Coyle spenderar pågående säsong i League One och har redan gjort sig till ett ansett namn i divisionen.

Det är i en intervju med Yorkshire Evening Post som 21-åringen berättare att han, efter några sporadiska starter för Leeds, kände att han var i behov av mer kontinuerlig speltid. Sedermera följde en utlåning till förra Leedstränaren Uwe Röslers Fleetwood Town.

– Jag har alltid varit öppen för att gå ut på lån, men under de senaste åren har jag spelat en del för Leeds och det var strålande att få den möjligheten. Ens fokus är att göra det mesta av de matcherna som man är involverad i.

– Jag är bara vid det stadiet där jag behöver göra mer än att sitta på bänken. Och det är inte klagomål från min sida. Det finns gott om utmärkta spelare hos Leeds och de förtjänar att vara framför mig, men vid något stadie måste du börja spela varje vecka.

Under sin tid på Highbury Stadium har engelsmannen imponerat stort och har bland annat spelat till sig fem(!) raka utmärkelser som matchens bästa spelare.

Omröstningarna för matchens spelare görs online och även om Coyle är glad för utmärkelserna så tar han dem med en nypa salt.

– Jag måste vara ärlig, jag undrar om det är många Leedsfans som röstar på mig på Twitter. Jag vet inte säkert, men jag har mina misstankar. Men det är trevligt om folk tycker att jag gör bra ifrån mig.

Inför förra säsongen körde LUSS.se en artikelserie om spelare i akademin där det bland andra fokuserades på Lewie Coyle. Den som vill läsa mer om honom kan göra det här.

Kommentera