Crowe ville köpa andel i Leeds

29 september, 2017 - Fredrik Karlsson

Filmstjärnan, tillika Leedssupportern, Russell Crowe deltog i en intervju med BBC Radio 5 i veckan där han berättade att han övervägde att köpa in sig i klubben.

Crowe har varit Leedssupporter sedan 70-talet och ryktet om att han skulle vara intresserad av att köpa in sig i klubben blossade upp 2015 under en tumultartad ägarperiod i klubbens historia.

53-åringen har varit involverad i sportföreningar tidigare och har exempelvis hjälpt sitt favoritlag i rugby, South Sydney Rabbioths, ekonomiskt vid flera tillfällen. Under intervjun berättade Crowe emellertid att han kände den klubben och dess supportrar bättre än vad han kände Leeds.

– I Sydney kände jag en intimitet med supportrarna, klubben och geografin kring staden och jag kan inte säga detsamma om Leeds.

I slutändan blev det en fråga om tid för skådespelaren som under intervjun konstaterade att han inte kunde spendera så mycket tid från sin familj.

– Jag började se på det ur ett ekonomiskt perspektiv men det hela landade i frågan: Hur mycket tid behöver jag spendera i Leeds för att få det här att fungera? Jag kunde inte vara borta från mina barn sex månader om året.

Som tur är frodas klubben för tillfället under Andrea Radrizzani och Crowe är övertygad om att laget skulle ta fort ordentligt om man lyckas nå Premier League.

– Jag anser att Leeds är den stora sovande dinosaurien inom engelsk sport. Om Leeds kan ta sig tillbaka till Premier League kommer de vara en enorm kraft (juggernaut).

Den som vill lyssna på hela intervjun kan göra det här.

Kommentera