Derby County – Leeds 1-4

11 augusti, 2018 - Fredrik Karlsson

En ny imponerande seger för Leeds uppåt i tabellen när man ikväll besegrade Derby County.

0-1 Klich (5’)
1-1 Lawrence (12’)
1-2 Roofe (21’)
1-3 Roofe (61’)
1-4 Alioski (65’)

Leeds (4-1-4-1)
Peacock-Farrell
Ayling, Berardi, Cooper, Douglas
Phillips
Hernandez, Klich (ut 73′), Sáiz (ut 86′), Alioski
Roofe (ut 79′)

Bänk
Blackman, Jansson, Shackleton (in 73′), Baker (in 86′), Harrison, Roberts, Bamford (in 79′)

Derby (4-3-3)
Carson
Wisdom, Keogh, Tomori, Lowe
Bryson, Ledley (ut 46′), Mount (ut 75′)
Wilson (ut 61’), Waghorn, Lawrence

Bänk
Roos, Bennett (in 75′), Pearce, Johnson (in 46′), Marriott, Jozefzoon (in 61’), Forsyth

Domare:
Varningar: Keogh, Ledley, Waghorn, Lowe (Derby), Bamford, Alioski (Leeds)
Publik: 27,311

Matchrapport

Mateusz Klich behövde fem minuter på sig att visa att insatsen i premiären inte var en chimär. Efter en intensiv inledning från Leeds kunde Sáiz vandra in ganska ostört på offensiv planhalva. Spanjoren lämnade bollen till Hernandez som i sin tur kunde servera en omarkerad Klich. Från distans kunde polacken sedan pricka in en otagbar pärla vid Carsons bortre stolpe.

Hemmalaget replikerade dock snabbt när Tom Lawrence bjöd på en vobblande frispark. Bollen gick i princip rätt på BPF, men den svajande bollbanan ställde ynglingen som flaxade hjälplöst med armarna medan bollen letade sig in i nät.

Den nyfunna aggressiviteten fanns kvar även ikväll och det ständiga återerövrandet av bollen gjorde gav både vind i seglen för Leeds samtidigt som det frustrerade Derby. Med 20 minuter spelade gav pressen utdelning på nytt när man vann bollen på mittplan. Den hamnade sedan hos Alioski som med ett utsökt inlägg hittade Roofe, som såg tyngdlös ut när han lyfta från marken och prickade in en perfekt nick bakom en chanslös Scott Carson.

Efter en dryg timmes fotboll dubblade Roofe sedan målskörden när han från nära håll gjorde sitt bästa för att skjuta sönder vänsterkrysset när han med en rejäl vänsterslägga skickade in bollen i nät. 1-3.

…och varför sluta där, tänkte Alioski som tre minuter senare använda huvudet för att nicka in 1-4 efter att Hernandez lyckats hålla en lång krossboll i spel.

Mer än så blev det inte från något av lagen och Leeds seglar nu upp i topp inför nästa helgs derby mot nykomlingarna Rotherham. Dessförinnan väntar Bolton i ligacupen på tisdag.

Matchens…

Utropstecken: Liam Cooper. Lagkaptenen gör på nytt en riktig toppinsats. Väldigt imponerande, men samtidigt sitter man ständigt och väntar in ett ofattbart misstag. För tillfället passar vi oavsett på att njuta av mittbackens insatser.

Frågetecken: Bailey Peacock-Farrell. Ja, okej. Jag kan köpa att han släpper in frisparken, men känslan är ändå att BPF inte har kvaliteten i sig för att hålla toppnivå under en hel Championship-säsong. Och frågan är om Blackman är så mycket bättre?

4 Kommentarer

  1. Hasse

    Roligt att se ett Leeds som spelar en anfallsfotboll. Nästan som på den gamla goda tiden. Hoppas bara att man får ordning på försvarsspelet i boxen för i mellan åt är man som yra höns..M.O.T

Kommentera