Derby County – Leeds 2-2

21 februari, 2018 - Fredrik Karlsson

Väntan är över! Leeds har ikväll plockat sin första trepoängare under 2018. Tja, det var i alla fall hur ingressen löd fram till dess att Leeds bestämde sig för att vara Leeds igen.

0-1 Lasogga 34′
1-1 Wiemann 45′
1-2 Alioski 79′
2-2 Palmer 90+2′

Leeds var utspelade långa perioder av matchen. De Bock fick en att leta efter kvitto och hoppas på öppet köp för januariaffären, samtidigt som Liam Cooper var tillbaka i mittlåset och och blandade högt med lågt i vanlig ordning.

Först var mittbacken involverad i Leeds ledningsmål när han slog en enastående crossboll till Stuart Dallas som kunde spela in bollen på en omarkerad Lasogga vars avslut satt säkert bakom gamle Leedskeepern Scott Carson.

Bara några minuter senare stod samme man för en horribel hemåtnick som friställde Andreas Weimann och österrikaren gjorde inget misstag från nära håll.

Derby fortsatte att trycka tillbaka Leeds i den andra halvleken. Något behövde göras, och in kom talismanen Samuel Sáiz. Spanjoren gav Leeds ett annat tempo och när Alioski kom in med dryga kvarten kvar skapades välbehövlig magi.

Ledningsmålet skapades ur en Derbyfrispark som gick i muren. Sáiz fick tag i bollen, tog sig förbi några gubbar innan han frispelade Alioski. Yttern brände förstaläget men dök fram på returen för att nicka in bollen i nät.

Men Leeds förblir emellertid segerlösa under 2018 För på stopptid prickade Palmer in ett högt inlägg.

På lördag väntar Brentford på Elland Road.

1 Kommentar

Kommentera