Ekonomiska siffror, rykten om sommarvärvningar och en del annat…

26 februari, 2016 - Thom Mattsson

  • Siffror som visar att Leeds ekonomi dramatiskt har förbättrats under Cellino borde få fansen att dra på smilbanden lite i alla fall. Under 2014 gick klubben back £22.9m. Under 2015 sjönk den summan ner till £2m vilket är en förbättring med 91 % (!). Väldigt positivt och något som förhoppningsvis sätter oss i en bra position inför den viktiga sommaren.
  • Den förre Leeds kaptenen Ross McCormack, som starkt ryktades vara på väg till Middlesborough under januari fönstret har nu skrivit på ett nytt kontrakt med storklubben (enligt Ross egen utsago) Fulham. Han kommer stanna till 2020. Ross har gjort 18 mål på 36 matcher i år och lämnade Leeds för £11.5m 2014.
  • Leeds sägs vara väldigt intresserade av den 17 årige Sheffield Wednesday spelaren George Hirst. Om namnet klingar bekant så är det faktiskt så att han är son till Sheffield W legenden David Hirst som bland annat gjorde ett antal landskamper för England. Andra klubbar som sägs vara intresserade är Chelsea, Southampton och Newcastle. Unge Hirst är ordinarie i Englands U17 landslag och har redan representerat Wednesdays b-lag.
  • Återigen ryktas det om den 22 årige Southend målvakten Daniel Bentley. Bentleys kontrakt går ut i sommar och vore ett lysande nyförvärv och en spelare som borde kunna pressa Marco Silvestri om första platsen mellan stolparna.
  • Många är de spelare som lämnat Leeds för Norwich genom åren. Nu ryktas det om att den 30 årige försvararen Russell Martin kan gå i motsatt riktning till sommaren. Steve Evans vill ha karaktärer till klubben som kan hjälpa klubben att ta steget upp till Premier League och då sägs Martin passa väl in i de planerna. Med över 100 matcher för Norwich i Premier League och the Championship så kan mycket väl Norwich lagkapten vara en spelare som vi får se i våra färger till sommaren.
  • Berardi är tillbaka efter sina många skadebekymmer denna säsongen. Enligt Steve Evans mår han inte speciellt bra över att få sitta på bänken och inte få spela men det krävs starka prestationer för att man ska få chansen. Wootton och Coyle har båda agerat med pondus på högerbacken och Taylor är “opetbar” på vänsterbacken. Förhoppningsvis kan Berardi komma tillbaka till formen han hade innan skadan och komma tillbaka in i laget.

Kommentera