Ett par snabba efter Leeds – Middlesborough samt betyg…

15 februari, 2016 - Thom Mattsson

  1. Vi spelar lika bra som Boro som ligger på direkt uppflyttning till Premier League och som värvat spelare för £24m. Trots detta skiljer det hisnande 21 poäng mellan lagen, vilket kanske säger mer om skillnaden mellan klubbarna just nu.
  2. Vi saknar Chris Wood något fruktansvärt. Wood är inte killern där framme som vi skriker efter men frågan är om vi inte vunnit med honom på planen idag? Vi skapar tillräckligt med chanser för att vinna men som vanligt får vi inte in bollen om så våra liv var beroende av det. Surt sa räven…
  3. Alla dessa oavgjorda matcher som tidigare beskrev oss som svårslagna har nu mer eller mindre förstört säsongen för oss. 13/31 matcher har slutat oavgjort och det är givetvis ett par matcher för mycket, speciellt eftersom vi bara lyckats vinna 8.
  4. 12 gjorda mål på Elland Road på 16 hemma matcher. Har vi någonsin varit så svaga på hemmaplan? Någon som vet?
  5. Nu siktar vi på vinst mot Watford i FA-cupen på lördag och håller lite liv och spänning i säsongen!

Mina personliga betyg efter dagens TV-sända match (0-10 där jag ser 6 som godkänt);

Michael SILVESTRI – 6 (Något darrig några enstaka gånger men gör ett bra bra ingripanden i matchen. Sätts dock inte på några jätte prov denna afton.)
———–
Scott WOOTTON – 6 (Spelar stabilt och säkert men man kan vara helt säker på att det inte kommer hända någonting framåt.)
Giuseppe BELLUSCI – 7,5 (Säkerheten själv och självklart också varnat efter en sen kapning av Nugent.)
Liam COOPER – 7 (Bellusci och Cooper har hittat varandra. Båda stabila och Bamba kan nog räkna med att få fortsätta på bänken om de båda fortsätter som denna afton.)
Charlie TAYLOR – 8 (Inte ett misstag. Bra på huvudet, bra uppspelsfot, bra inlägg, brytningssäker och fruktansvärt stabil på sin vänsterback. Mest givna i laget. MOTM)
———–
Stuart DALLAS – 5 ut 71min (Får det inte till att stämma. Blir ofta av med bollen och numera ser det ut som han också tappat sin snabbhet.)
Liam BRIDCUTT – 7 (Bildar tilsammans med Diagouraga ett tufft innermittfältspar som måste vara jobbiga att möta. Tyvärr saknas det kreativitet.)
Toumana DIAGOURAGA – 7 (Det ser väldigt kantigt ut och ibland vänder han nästan bort sig själv. Stabil dock (Skys MOTM)
Lewis COOK – 7,5 (Kämpar, springer, vinner boll och levererar. Otroligt viktig för laget.)
————
Mirco ANTENUCCI – 4 ut 79min (Helt osynlig och ett flertal gånger hade det varit bättre om han inte ens varit på planen. Oduglig.)
Souleymani DOUKARA – 6,5 (Borde satt minst ett mål denna kvällen.)

Avbytare;
Alex MOWATT – 6 in 71min (Vår kreatör var tillbaka på banan och gjorde det bra. En Mowatt i form är en tillgång för vilket lag som helst. Startar mot Watford på lördag?)
Lee ERWIN – 6 in 79min (Spelar kort tid men gör det bra. Borde ha förstärkt sina aktier i jämförelse med Antenucci. Skapar mer på 10 minuter än Antenucci på 79 minuter. Säger inte mycket iofs.)

Steve EVANS – 6 (Jag tycker han väntar alldeles för länge med bytena men i övrigt formerar han laget rätt. Mowatt och Erwin är två offensiva spelare som byts in vilket är såklart visar att Evans gick för alla tre poängen enda till slutet.)

MARCHING ON TOGETHER

3 Kommentarer

  1. sportcarl1
    sportcarl1

    Kan tänka mig att Rhodes (som vi gjorde osynlig idag) kostar mer än hela vårt lag. Idag hade vi det commitment jag saknat länge dvs att vi kämpar 90 minuter. En klassanfallare måste in till nästa säsong

Kommentera