Framtiden oviss för Evans

7 maj, 2016 - Fredrik Karlsson

steve-evansSista matchen för säsongen är spelad och tränarkarusellen ser ut att fortsätta efter att en modfälld Steve Evans medgett att hans framtid hos klubben är osäker.

Skotten sitter för tillfället på ett kontrakt som utgår till sommaren och har sedan sitt tillträde lett laget i 38 matcher där han kasserat in 14 vinster, 13 kryss och 11 förluster.

Åsikterna kring 53 åringen har varit blandade men så sent som för en vecka sedan antydde Evans att han var relativt säker på en fortsättning hos klubben. Under de senaste sju dagarna har dock uppfattningen ändrats och tränaren tycks nu se slutet på sin tid i klubben.

–  Allt baseras på en magkänsla. Om du hade frågat mig för en vecka sedan hade jag sagt att jag blir kvar till 100 procent. Jag är en optimist och hoppas min pessimistiska sida har fel. Men ibland måste hjärnan berätta för hjärtat vad som kommer hända. Jag måste låta personerna ovanför mig fatta ett informerat beslut och jag kommer acceptera det med det goda mod som jag försökt behålla ända sedan jag tog över.

Evans själv tycker att han förtjänar att fortsätta leda klubben genom sommaren och in i nästa säsong.

–  Jag tror att Mr Cellino kommer att backa klubben med värvningar under sommaren och jag känner att med mitt CV har jag kompetensen för att inte enbart nå play-off. Den här klubbens säsong borde inte ta slut idag. Den borde fortsätta.

Förhoppningsvis löser sig tränarfrågan inom kort, så antingen Evans eller den nye tränaren får gott om tid på sig att förbereda inför den kommande säsongen.

2 Kommentarer

Kommentera