Fleetwood Town – Leeds 2-2 (4-5 på straffar)

10 augusti, 2016 - Fredrik Karlsson

Efter ett tungt nederlag i premiären tog Leeds turen till Lancashire för att kliva in i den här säsongens upplaga av Ligacupen.

Det blev som väntat en hel del rotation i startelvan där Liam Cooper tog över kaptensbindeln och klev in i mittlåset istället för Sol Bamba samtidigt som Coyle hoppade in på högerbacken istället för skadade Berardi.

På mittfältet startade Phillips istället för Diagouraga samtidigt som Sacko tog över högeryttern från Stuart Dallas. I rollen som central offensiv mittfältare startade nyförvärvet Pablo Hernandez efter att ha fått sitt arbetstillstånd för några dagar sedan.

1-0 Holloway (13’)
1-1 Antonsson (90’)
1-2 Wood (94’)
2-2 Hunter (111’)

Fleetwood: Neal – McLaughlin, Eastham, Bolger, Bell – Nirennold, Ryan, Jonsson – Ball (Grant 72′), Holloway (Hunter 60’), Cole (Pond 81′)

Bänk: Cairns, Pond (In 81′), Kip, Grant (In 72′), Duckworth, Haughton, Hunter (In 60’)

Leeds: Green – Coyle, Bartley, Cooper (Bamba 46’), Taylor– Phillips, Vieira (Antonsson 76′) – Sacko (Mowatt 65’), Hernandez, Roofe – Wood

Bänk: Turnbull, Denton, Bamba (In 46’), Grimes, Mowatt (In 65’), Dallas, Antonsson (In 76′)

Domare: David Coote
Varningar: Pond (Fleetwood) Vieira, Bartley, Bamba (Leeds)
Publik: 3,326 (1,325 Leeds)

Första halvlek

Det blev sånär en mardrömsstart för Liam Cooper och Leeds där lagkaptenen för kvällen misslyckades men en hemåtnick redan i den första minuten. Devante Cole snappade upp bollen och drog iväg ett rappt skott som till Coopers lättnad smet strax utanför Greens högra stolpe.

Leeds fortsatte på den inslagna vägen från i söndags i den 13e minuten misslyckades att få undan bollen efter en hörna. Bollen skickades istället tillbaka in i straffområdet där Aaron Holloway han före Cooper och från nära håll kunde skjuta in 1-0 till hemmalaget.

Laget såg trots underläget betydligt piggare ut ikväll än senast, mycket tack vare debutanten Pablo Hernandez som såg väldigt pigg ut. Även Hadi Sacko och Ronaldo Vieira såg ut att vara på tårna under inledningen.

Det horribla försvarsspelet på hörnor fortsatte och i den 21a minuten kom Holloway en hårsmån från att dubbla sin målskörd när han efter ännu ett misslyckat rensningsförsök på hörna drog till med ett skott som Bartley lyckades nicka undan på mållinjen. Den efterföljande hörnan plockades ner av Green ackompanjerat av ironiska applåder för de tillresta Leedssupportrarna.

Leeds första skott på mål kom tre minuter senare när Kemar Roofe drog till med vänstern på en studsande boll. Målvakten lyckades dock styra ut till hörna.

Hernandez fortsatte att dirigera spelet från sin centrala roll och kom några enstaka centimeter från att hitta Woods hjässa med ett vackert inspel ungefär 10 minuter innan halvtidsvilan.

Halvlekens sista riktigt chans gick till Kemar Roofe som testade Neal med ett hårt skott från distans. Bollen gick dessvärre lite för rakt på och målvakten kunde parera.

Andra halvlek

Garry Monk gjorde ett byte under halvtidsvilan där han plockade av Liam Cooper och tog in Sol Bamba, ett nödvändigt byte då Cooper inte spelat en enda minut tidigare under sommaren.

Leeds inledde den andra halvleken väldigt piggt och Kemar Roofe var framme och nosade igen under de inledande minuterna när han nådde högst på ett inlägg från Charlie Taylor. Bollen gick dock en bit över ribban.

Hemmalaget var inte uddlösa i den här halvleken heller och inhoppande Ashley Hunter kom ytterst nära till att sätta 2-0 när han fick bollen ungefär i höjd med straffpunkten. Lyckligtvis mötte han bollen på studs och skickade den en bit över ribban.

Hernandez hade visat upp fin bollbehandling under hela matchen men när det verkligen räknades så svek hans första touch honom. Det var Chris Wood som bröt in från vänsterkanten och spelade in till Hernandez som fick bollen framför ett halvöppet mål. Spanjoren misslyckades dock ordentligt med mottagningen och läget rann ut i sanden.

Kemar Roofe fortsatte att testa lyckan från distans och bjöd på en riktig rökare med drygt 70 minuter spelade. Bollen ven tätt utanför målvaktens vänstra stolpe.

Sista bytet i matchen för Leeds kom med kvarten kvar när Monk plockade av Ronaldo Vieira och plockade in Marcus Antonsson.

Hernandez kom när igen med tio minuter kvar när han bröt in från kanten och avlossade ett hårt lågt skott. Målvakten var dock med på noterna igen och resultatet blev en hörna.

Klockan närmade sig alltmer full tid och läget verkade kört. Det var då som allas våran favoritsvensk tyckte att det var dags att introducera sig. Marcus Antonsson fick tag i bollen långt ner i straffområdet, vände på en femöring och bombade upp bollen i nättaket och kvitteringen var ett faktum.

Leeds fick rejält momentum av kvitteringen och Alex Mowatt lyckades sånär sätta 1-2 i den 95e minuten när han mötte ett inspel på volley. Träffen blev dessvärre inte helt ren och Neal kunde rädda.

Förlängning

Antonsson tillsammans med Mowatt var verkligen en starkt bidragande faktor till lagets upphämtning och ännu bättre blev för svensken tre minuter in på stopptiden när han blev nerdragen i straffområdet. Domaren pekade direkt på straffpunkten och Chris Wood klev fram och skickade bollen stenhårt i nät.

Förlängningen fortsatte med delade halvchanser för båda lagen och med en Hernandez som till synes verkade vara helt oberörd över att kliva in och spela 120 minuter i sin debut.

Ännu en inhoppare skulle få tid att utmärka sig den här kvällen, dessvärre var det den här gången Ashley Hunter som tryckte in 2-2 i den 111:e minuten efter ha hamnat omarkerad i straffområdet.

Antonsson var involverad åt andra hållet i förläningen sista minut när han räddade en boll på mållinjen efter ännu ett osäkert ingripande i luftrummet från Rob Green.

Straffar

1-0 Wood. Mål! Stenhårt rätt upp i nättaket.
1-1 Grant. Mål. Kallt ner till vänster.
2-1. Antonsson. Mål! Iskallt ner till höger efter stoppfint.
2-2. Ryan. Mål. Säkert till höger.
3-2. Mowatt. Mål! Lika säkert till höger.
3-3. McLaughlin. Mål. Hårt upp i nättaket.
4-3. Phillips. Mål! Stenhårt lågt ner till vänster.
4-4. Hunter. Mål. Kallt ner till höger.
5-4. Hernandez. Mål! Behärskad placering till höger.
5-4. Jonsson. Miss! Green räddar!!!

Leeds kammar alltså hem matchen på straffar och avancerar till nästa omgång som det enda laget från Yorkshire!

2 Kommentarer

  1. Hartey

    Kompletterar lite med att Leeds vann spelprocenten med 61%-39, skotten med 24-11 och hörnorna med 13-8.
    Bra match av LUFC och en riktig genomkörare i ösregnet. Bäst var Roofe och Antonsson. Skall bli kul att åka till Leeds nu om två dagar 🙂

Kommentera