Försäljning av klubben på gång?

29 november, 2016 - Fredrik Karlsson

Italienska affärsmannen Andrea Radrizzani har skapat rubriker idag då han bekräftat sitt intresse av att köpa Leeds United.

Det har spekulerats i månader kring huruvida en försäljning av klubben skulle ta plats eller ej och igår kväll var det The Strait Times, en tidning i Singapore, som publicerade en intervju med Radrizzani där denne verifierade sin vilja att köpa in sig i klubben.

I första hand tycks det röra sig om 50 % ägarskap av klubben, vilket skulle ge han och Massimo Cellino delad majoritet. Om ett köp går igenom finns möjligheten att köpa de övriga 50 % till sommaren.

Massimo har 100 procent nu och om jag vill få till ett avtal så kommer jag att komma in i klubben den här säsongen med 50 procent och ha optionen att köpa ut honom (Cellino) fullständigt i juni nästa sommar.

Leeds är spännande. De är en sovande jätte som alla vet. Förmodligen det enda stora märket kvar inom engelsk fotboll som fortfarande kan växa i termer av värde.

Radrizzani är en av grundarna till den stora mediefirman MP & Silva, men planerar att investera i Leeds genom Aser, som är en separat firma vilken han själv har grundat.

Skulle ett uppköp ske blir det utan de kinesiska pengar som det skrivits om tidigare. Då pratades det om att teknologifirman Baofeng skulle finnas med som en investerare, något som inte stämmer enligt Radrizzani.

– Den här dealen involverar inga kinesiska parter alls. Jag kommer så småningom att ta in mitt eget team och ledning men jag kommer prata mer om mitt projekt och plan när det hela är klart.

Det kan vara värt att notera att ett uppköp är långt ifrån klart även fast intresset är bekräftat.

Kommentera