Championship även nästa säsong?

Posted In: Gelderd End
 • Stonefree
  Stonefree on: 28 januari, 2018 kl. 13:02 #13590

  Ganska skönt att vakna upp en söndag morgon utan att behöva tänka tillbaks till en Leeds match dagen innan.
  Förra söndagen vaknade jag upp med en kraftig huvudvärk i ett järngrått regnande Leeds, med en konstig känsla av att snöret sprack för kval eller uppflyttning till PL även denna säsong. Varför jag hade den känslan vet jag inte, men högst troligt utav resultatet dagen innan mot Millwall. Ett Millwall som har tagit 25% av deras segrar denna säsong mot Leeds.
  Jag har vänt och blött frågan och känslan av varför inte Leeds klara det här även denna säsong, hela veckan. Jag vet att jag oftast räknas som negativ, när det gäller Leeds, själv tycker jag är realistiskt. Visst kan man känna med dom som är optimistiska lagda, men när det övergår i en optimism på gränsen till idioti, det känns inte ärligt på något sätt. Jag kan ta förra lördagens match igen. Visst är man besviken som fan att vi förlorade, men jag var så otrolig glad för de 40 minuter av eufori som jag bjöds på i andra halvlek. Så jag acceptera förlusten, för jag bjöds på bästa föreställningen på många år på Elland Road i de 40 minuter.
  Utgår man från förra säsongen efter 28 omgångar och denna säsong, så är serien i princip likadan, andra platsen förra säsongen hade 59 mot 53 i dag. 6 platsen hade som nu 46 poäng, tabellen var lite haltande, precis som den börjar bli nu. Men jag tror att man nog kan räkna med att det kommer att krävas ungefär nåt liknande för att kliva upp och kvala till PL även i år, vilket gör 93 poäng för uppflyttning och 81 poäng krävs för kval. Det kan röra sig om någon eller några poäng mel eller mindre.
  Omsätter man det till poäng borta och hemma under säsongen, så krävs det i snitt 1,5 poäng borta och 2 poäng hemma i varje match om man ska komma till kval. I dagsläget så ligger Leeds på 1,57 poäng hemma och 1,5 poäng borta. Vilket gör att vi är i fas på bortaplan, det är hemma på Elland Road som vi inte får till det trots en publik som är större än på många år. Men nu säger många säkert, det är ju endast 6 poäng vi ligger efter på hemmaplan! Helt rätt, vi har tappat 6 poäng mot en kvalplats. Vi har 9 omgångar kvar hemma och ska vi hamna på de där 46 poäng på hemmaplan som krävs, måste vi ta 24 poäng utav de 27 som är kvar att spela om. Kan eller gör vi inte det, då måste de hämtas på bortaplan. Där har vi också 9 matcher kvar och om vi fortsätter ska vi hämta runt 13-14 poäng för att hamna i fas på 1,5 poäng i varje bortamatch. Delar man upp de förlorade 6 poängen lika på hemma och borta, så krävs det 21 poäng hemma och runt 16/17 poäng borta på resterande 18 matcherna. Självklart är det ju inte 100% omöjligt, men om man tittar på det med öppna ögon, så ska vi i princip vinna 12 utav våra 18 matcher som är kvar, plus någon eller några oavgjorda, för att var säkra. Det är nästan lika många segrar som vi har mäktat med på 28 omgångar. Ser man det med Leeds ögon så kan det gå. Men lämnar du det här till 100 statistiker som kommer alla 100 fram till att Leeds spelar i Championship även nästa säsong. Varför gör vi det då? Mycket tack vara att vi ännu en gång har satsat på fel tränare och fel spelare. Vi är inne på andra tränaren i rad nu som vill spela ett spel som utgår ifrån att man inte ska säkra det defensiva i första hand, då vi i princip spelar med 6 försvarsspelare. Då finns det inte mycket utrymme för anfalls fotboll. Tittar man på de andra lagen, så skiljer det inte så mycket i gjorda mål och insläppta mål, då är det väl ingen skillnad, eller? Jag tycker det är det, vi har inget lag som hänger ihop i varje lagdel, vi har inte de defensiva mittfältare som kan springa i full fart i 90 minuter, vårt mittfält består oftast av små tunna 65 kilos grabbar, vilket borde var fantastisk, då är det ju bara att kuta förbi de stora 90 kilos klumparna som vi oftast ställs emot. De tunga spelarna som vi oftast ställs emot, de vet att det gäller att klämma åt rejält i några närkamper under matchen, då tappar de små lätta fattningen och orken liksom sipprar ur dom sakta men säkert. Så är det alldeles för ofta, vi orkar fram till 70 minuter, då tar det slut, vi tappar koncentrationen, några få i laget får ta allt för stort ansvar vilket ledet till att även de tappar fokus till sist.
  Tillbaks till tränaren, vad har TC som inte Monk hade? Ingenting! De 2 herrar är så jävla lika i allt de säger och gör. De säger samma saker förre och efter matcherna. Jag vill ha en tränare som kan våga stå upp och säga att den och den gjorde inte någon bra match. Jag coachade helt fel i dag osv. Inte det där fega undanflykter som hela tiden kommer. De 3 röda korten som vi har åkt på sista tiden, används som alla är emot oss även av TC, men hallå en spottade, en skallade och en kom med dobbarna förre. i regelboken står det att alla 3 förseelser är rött kort. Punkt slut, då är det lågt att klaga på domaren, men kanske ska vi försöka lägga lite mer kraft på att få till mer harmoni i laget.
  Just nu håller vi på att köpa in hur många ungdomsspelare som helst för framtiden. jag säger bara hallå, vad händer. Kan vi inte köpa in spelare som håller i laget NU. Hur kan man då satsa på framtidsspelare, man har ju ingen aning om hur de är om 3-4 år. Ta han den där Norska grabben Ödegård, Real Madrid köpte honom när han var 16 tror jag. Nu är han vist runt 19, vist han utvecklas ju fortfarande, ingen dålig grabb, men ändå så harvar han i Heerenveen i Holland, som inte är någon ögonbryns höjare.
  Sen det här med att vi kaster, ger bort spelare som inte duger i Leeds, hela tiden, sen tar vi in nya, som inte är ett dugg bättre, det måste ju i slutändan bli en jävla kostnad för Leeds. För de flesta av dem vi ger bort eller säljer billigt, är ju en ren förlust affär. Nu är det ju inte alla som lyckas som lämnar Leeds, inte heller att de kommer till bättre lag i bättre serie. Men det är ändå svårt att inte reflektera över följande spelare, som mer eller mindre kastades ut från Leeds.
  Barrow till Reading, har gjort 7 mål den här säsongen, sänkte Leeds på Elland Road.
  Briddcutt till Nottingham, en mycket bättre defensiv mittfältare än dom som vi har nu.
  Bamba till Cardiff, han har ett genomsnitts betyg som ligger högt över våra bästa spelare.
  Lee Peltier till Cardiff en utmärkt försvarsspelare som nästan aldrig gör en dålig match. Just nu skadat
  Sharp i Sheffield, börjar komma upp i åren, men är fortfarande en måltjuv, var med och sänkte Leeds på Elland Road
  Morison i Millwall, bästa man på plan när Millwall malde ner Leeds förra lördag
  Antenucci gör succés serie A i Italien, har gjort 6 mål trots de ligger i botten av ligan.
  Bellusci i Pelarmo, är en klippa där bak och får mycket beröm, leder serie B i Italien
  Bara för att nämna några av dem som inte dög åt oss, men de duger utmärkt i andra lag, mycket för att jag tror man får mer än ett par matcher på sig att visa man duger, för det tålamodet har inte TC och det hade inte Monk heller, de har/hade ett gäng som verkar ska spela till varje pris oavsett hur dåliga dom än var/är. ett typ exempel denna säsong är ju Ayling, han började ju fantastiskt, är i grunden en bra fotbollsspelare, men mot Derby och Sheffield hemma gjorde han 2 katastrof matcher, som sedan fortsatte. Han skulle ha plockats bort direkt då och fått kämpa sig tillbaks till sin plats. Det gäller Cooper, visst har han höjt sig lite, men hans lägsta nivå är ju fortfarande katastrof. Plus många, många fler. Tittar man på de olika sajter som ger betyg på alla spelare, så har Leeds endast 2 spelare med gröna siffror, det är Pontus och Saiz. Det fattar ju vem som helst att ska man var ett topplag så håller ju inte det, man måste han minst 5-6 spelare som över säsongen prestera så pass bra att men ligger över medel. Tittar man på hur många spelare en del av de andra topplagen har, så är det betydligt fler än oss. Den statistiken som förs kan självklart diskuteras, men får man gröna siffror är det ju ändå för att det man gör är bra.
  Lag med antal spelare som ligger över medel:
  Aston Villa har 5. Fulham Har 6. Sheffield U har 6. Bristol har 6. Cardiff har 8. Derby har 5. Wolverhampton har 8.
  Så ska Leeds komma upp till samma som dessa lag, som jag tror är dom som kommer att göra upp om de 6 platserna, då måste vi få minst 3-4 spelare i våran trupp att lyfta sig så mycket mer i matcherna.
  Så det är bara att luta sig tillbaks och invänta nästa säsong. Ny tränare och nya spelare och nya möjligheter.

  MOT

  Profilbild
  Thord G on: 28 januari, 2018 kl. 14:11 #13591

  Bra skrivet Stonefree.
  Klockrent.
  Har tjatat om att vi ska köpa kvalitet i stället för kvantitet i så många år att jag tröttnat. Hade ju en bra stomme att bygga vidare på förra säsongen. Borde tagit den chansen o köpte 4-5 klasspelare under sommaren.

  Profilbild
  Plyma on: 31 januari, 2018 kl. 18:00 #13608

  Stonefree o Thord G //
  Bara att instämma, kloka ord o tankar, som vanligt.
  CS nästa säsong, känns som troligt, men hoppet består.
  M O T

  Profilbild
  Hartey on: 2 februari, 2018 kl. 09:40 #13610

  Som vanligt kloka och inlevelsefulls ord från Stonefree.Om jag skulle tro något vad vi säger om ett år om årets janusrifönster så tror jag många kommer att tycka det var ett bra fönster. De Bock har ju nästan gjort en liten succé och nu har vi återigen en vänsterback på vänsterbacksplatsen.Forshaw var mot Millwall exakt så stabil och direkt i sitt passningsspel som vi saknat på mitten nästan hela säsongen.Då har ju inte Forshaw spelat mycket heller denna säsong.Sen att det inte kom in en etablerad forward beror säkert också på att £7,5 miljoner var det som Leeds kunde prestera. Trots inflation i priserna måste det vara det överlägset största summa Leeds satsat sedan Olearys var boss. I alla år har dansen klagat på alla lånespelare Leeds tar in. Hur bra dom än har varit har dom sällan lyckats. Nu skriver Leeds långtidskontrakt med dom flesta spelarna och det måste ju vara bättre om man vill bygga kontinuitet och lagkänsla. Vet att många av dom underpresterar nen det betyder inte att dom alltid kommer att göra det.Själv blev jag ju lite orolig att se Viera spela en sådan skitmatch mot Millscum och ändå i somras vara värderad till £10 miljoner men han är ung och kommer att lära sig att bli mer jämn. Många är avundsjuka på typ Chelsea och Manchester C att dom dammsuger Europa på talanger och ser vilka som utvecklar sig bäst, det är ju ändå lite så som Leeds gör när man tar in talanger som spelar i ungdomslandslag i hela Europa och ger dom chansen i Leeds. Det har ju verkligen än så länge inte givit någon resultat men om via er om två år så tror jag många blommat ut och spelar i A-truppen. Nej nu är tåget framme i Falköping MOT

  sportcarl1
  sportcarl1 on: 3 februari, 2018 kl. 14:49 #13613

  är bara att instämma i alla kloka ord som skrivs här, idag är det upp till bevis och den lilla chans vi har till play off kräver en vinst idag, visas på tv3sport, kul få se Forshaw han gjorde helt klart en godkänd debut i den vita tröjan

  sportcarl1
  sportcarl1 on: 3 februari, 2018 kl. 15:08 #13614

  Wiedwald
  Berardi Jansson Pennington Bock
  Forshaw Viera
  Alioski Pablo Roofe
  Lasogga

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.