Den politiska tråden! R-E-S-P-E-K-T!

Posted In: Gelderd End
 • Thom Mattsson
  Thom Mattsson on: 17 mars, 2016 kl. 12:05 #3410

  Hade tänkt ge mig på en politisk tråd även om jag vet att en sådan kan skapa enorma diskussioner samt irritation, hat och avsky.

  Jag hoppas att de som väljer att läsa och kommentera här kan RESPEKTERA vem som helst här. Vi behöver inte hålla med varandra men förhoppningsvis kan vi i alla fall diskutera med varandra om det i så fall.

  Jag kommer hålla koll på denna tråd och alla påhopp kommer tas bort direkt och användaren kommer ges en varning.

  Min första kommentar här kommer handla om hur sjukt PK-Sverige sköter sig när det kommer till grova brottslingar, våldtäktsmän osv när man väljer att SKYDDA dom genom att inte gå ut med signalement på dom. Varför i helvete är det så?

  Jag har nog åsikten klar för mig om varför detta sker men vad tycker ni om detta?

  Profilbild
  Zlatan,z on: 17 mars, 2016 kl. 12:20 #3411

  Spännande !!
  Tror jag förstår vad Du menar !?
  Väntar på inläggen……….

  Profilbild
  Robin Persson on: 17 mars, 2016 kl. 13:15 #3412

  Ja i England är det inte alls samma daltande som här hemma. Är väl bild, namn och info om varifrån man kommer i tidningen, om man utfört något grovt brott?

  Rent allmänt är det mycket mycket hårdare i Storbritannien och polisen verkar prioriteras på ett helt annat sätt än här hemma. Tror inte ens att de “vanliga” poliserna bär skjutvapen?

  Såg nåt program på tv från England där en kille åkte i fängelse pga att han bar kniv på allmän plats. Skulle varit här hemma det…

  Profilbild
  Linus.M on: 17 mars, 2016 kl. 13:57 #3413

  Handlar väl om att man inte ska förstöra ett liv för någon som kanske är oskyldig? Eller har jag fel?

  Thom Mattsson
  Thom Mattsson on: 17 mars, 2016 kl. 14:25 #3414

  Linus//

  Handlar inte om att gå ut med namn direkt om man inte är 100 % säker på att det är personen ifråga som har begått bråket.

  Vad jag menar är mer signalement.

  Våldtäktsmannen hade utländsk härkomst, våldtäktsmannen bröt på svenska, våldtäktsmannen var västerländsk…. förstår du vad jag menar?

  Är det inte enklare att hitta en brottsling om man berättar för folk som kan ha varit i närheten om hur personen har sett ut? Istället så väljer man ju att skydda personen från “svenskarnas hat” för rasismen är ju så utbredd. Så sjukt löjligt att se detta dag ut och dag in… det är ju något som skapas av media och inte av medel svensson.

  Profilbild
  Mikael F on: 17 mars, 2016 kl. 14:54 #3415

  Thom//

  Jag har läst om en del fall den senaste tiden där polisen skriver ut signalement medans tidningar publicerar allt utom att personen bröt på svenska eller liknande. Spontant så känner jag att det skapar mer hat och rasism än det motverkar (vilket jag antar att syftet är).

  Thom Mattsson
  Thom Mattsson on: 17 mars, 2016 kl. 14:55 #3416

  Mikael F//

  Mmm, visst är det sjukt hur media funkar i Sverige?

  Profilbild
  Hartey on: 17 mars, 2016 kl. 15:05 #3418

  Ok Thom// Hur många svenskar respektive utlandsfödda är i Sverige dömda för våldsbrott?Inget tyckande bara hur många som verkligen är dömda i domstol. Jobbat inom psykiatrin i över 20 år och absolut finns det svårt sjuks människor som aldrig skulle släppas ut någonsin för dom är en livsfara för samhället. Ok om dom medicinerar men när dom slutar( väljer att sluta)
  Som kommer dom sjuka tankarna tillbaka. Tänker på ett 7-årigt barn som blev knivdödad av någon som en farlig kille som slutat ta sin medicin.

  Profilbild
  Mikael F on: 17 mars, 2016 kl. 15:14 #3419

  Thom//

  Ja svensk media är tyvärr väldigt snedvriden och mer politiskt styrd än vad man kanske tror. Men att dämpa en debatt och undanhålla information gynnar ingen i längden.

  Thom Mattsson
  Thom Mattsson on: 17 mars, 2016 kl. 15:14 #3420

  Hartey//

  Väldigt intressant fråga som jag skulle kunna svara på och som jag också kommer svara på om du förklarar vad det har att göra med det jag skrev?

  Det är ju fakta att media samt polisen i många fall, mörkar signalement för att det skulle skapa och framkalla rasism vilket i sin tur skulle spela Sverigedemokraterna i händerna.

  Profilbild
  Mikael F on: 17 mars, 2016 kl. 15:17 #3421

  Hartey//

  Psykiatrin är verkligen ett område där MYCKET mer pengar behöver satsat.

  Profilbild
  Linus.M on: 17 mars, 2016 kl. 15:21 #3423

  Thom//

  Ser fortfarande inte någon jättestor anledning till att gå ut med såna signalament. “Han bryter på svenska”, jaha? Och? Att hitta den personen gör det väl knappast lättare på grund av det.

  Låt polisen göra sitt jobb istället, sedan vem som gör brottet är väl i princip skitsamma.

  Saken är ju att det skapar hat från vissa människor som inte gillar invandrare, när de får reda på att någon invandrare gjort något brott. Jag försvarar inte att personer gör brott, men man ser överallt att det skapar hat.

  Det är iallafall vad jag ser.

  Att media är snedvriden håller jag med om dock. SVT… Aftonbladet m.m… Tyvärr.

  Thom Mattsson
  Thom Mattsson on: 17 mars, 2016 kl. 15:43 #3425

  Linus//

  Så du tror inte att det kan hjälpa folk som varit i närheten att veta om brottet ifråga är gjort av någon som exempelvis bryter på svenska, eller någon med utländsk ELLER svensk härkomst. Jag skiter väl i om det är någon invandrare specifikt (även om de är överrepresenterade när det gäller våldsbrott) som gjort brottet men jag tror det kan hjälpa utredning markant om folk som befunnit sig i närheten vet ett signalement på förövaren.

  Att det tystas ner från media är just av den anledningen att det kan spela Sd i händerna så tydligen är det mer viktigt att skydda en brottsling än att sprida sanningar.

  Profilbild
  Linus.M on: 17 mars, 2016 kl. 16:08 #3426

  Eftersom du tar in “(även om de är överrepresenterade när det gäller våldsbrott)” så tror jag ändå att det spelar lite roll för dig, men jag kanske har helt fel känsla? Sorry isåfall.

  Iallafall, inget mer att tillägga i ämnet!

  Profilbild
  Hartey on: 17 mars, 2016 kl. 16:53 #3428

  Thom// håller med dig om att det är bättre att redovisa allt. Att polisen gjorde så kan bero på att den fruktansvärda hatstorm som kom på alla invandrade svenskar då två desperata killar från Eritrea dödade två helt oskyldiga människor på IKEA i Västerås. Fruktansvärt tragiskt men inget som alla mörkhyade människor i Sverige skall få skulden för.Samma som när en svensk går in på en skola i Trollhättan och hugger ner barn och en lärare med ett svärd. Fruktansvärt tragiskt för offren och även tragiskt för mördarens familj och släkt. Dock skall ingen skuld falla på dig och mig Thom för att vi är vita för vi har inget med det att göra. Bägge sakerna är tragedier men varför skall en tragedi skapa en hatstorm i det ena fallet när det inte gör det i det sndra fallet. Antar att polisen vill undvika den hatstormen fast det egentligen är fel att göra det.

  Profilbild
  Linus.M on: 17 mars, 2016 kl. 17:10 #3429

  Hartey//

  Spot on.

  Thom Mattsson
  Thom Mattsson on: 17 mars, 2016 kl. 17:50 #3431

  Linus//

  Vad är det som spelar nån roll för mig? Det faktumet att de faktiskt är överrepresenterade eller att jag skriver det? Det är ju bara fakta, sen får man ju tycka vad man vill om det om du förstår vad jag menar?

  Hartey//

  Alla ska inte behöva stå till svars för att två människor från Eritrea mördar två svenskar på IKEA men man måste ju kunna få ställa sig frågan hur det kan få hända. Det vi har ju våra svenska lagar i Sverige och enligt mig så ska ALLA som kommer hit rätta sig efter våra lagar och gör man inte det så ska man härifrån. Rätt eller fel? Varför ska vårt totalt havererade system behöva lägga miljoner och åter miljoner på brottslingar som inte ens är svenskar?

  För i takt med att utländskt födda i våra fängelser ökar lavinartat så är det färre och färre som utlämnas från Sverige. Hur går detta ihop?

  Nu var ju inte detta helt min poäng utan mer hur media faktiskt bidrar till att brottslingar undkommer lagen. Om så EN person hade kunnat räddas för att man går ut med signalement så är det ju värt det och jag är helt övertygad om att medias dumhet har förstört många liv genom åren för att de tror att de är Gud fader själv och ska va så jävla PK.

  Det är fan äckligt enligt mig och då spelar det som sagt ingen som helst roll om förövaren är från Svergr med ett släktträd som sträcker sig 1000 år tillbaka i tiden i den svenska historien eller om personen kommer från Somalia.

  Profilbild
  WhitesMOT on: 17 mars, 2016 kl. 17:58 #3432

  Historien är säkert fylld av tillfälle då massan har dömt innan bevisningen varit klar därför att signalement eller rena rykten om vem som gjorde det har kommit ut för fort.

  Likväl har det säkert hänt flertal gånger att varningen borde kommit ut tidigare och att isf fler brott kunnat undvikas.

  Detta är ren moment 22. Finns nog ingen perfekt lösning. Men jag utgår iaf ifrån att myndigheterna har så pass mycket kunskap kring detta och därför gör man som man gör. Hellre riskera frustrerad massa än bidra till att någon riskerar bli felaktigt utpekad gissar jag är själva poängen.

  Profilbild
  WhitesMOT on: 17 mars, 2016 kl. 18:12 #3433

  Vad det sen gäller media och merparten av våra kära politiker så finns det egentligen bara ett ord.

  Insnöade.

  Jag menar politiker är ett av få yrke idag som du kan få utan utbildning. Det räcker med att gå ner till nåt lokalt kontor,smajla upp sig och sen hänga i. Har du bara talets gåva och klarar av att ljuga för dej själv och din omgivning på rätt sätt så kan du komma hela vägen till riksdagen och än värre bli statsminister.

  Är ju jävligt lätt att sitta och vara PK och ta beslut som sen aldrig drabbat dej personligen i vardagen.

  sportcarl1
  sportcarl1 on: 17 mars, 2016 kl. 19:19 #3436

  När de visar bilder i tidningar och tv och de bevisligen har en brottsling tagen på bar gärning och täcker ansiktet är fel i min värld men finns säkert lagar som ligger bakom. Trött på för mycket dalt. Har inget emot invandrare men har de gjort ett grovt brott fifflat med bidrag så ut med dom i landet. Vi har nog med våra egna som missköter sig.

Visar 20 inlägg - 1 till 20 (av 75 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.