Nya laget 2016/17

Posted In: Gelderd End
 • Profilbild
  Hartey on: 7 april, 2016 kl. 13:34 #3951

  Är säker på att vi har en bra grund till ett lag som nästa säsong kan satsa på en play-off plats.Målvakter: Silvestri given och ha absolut Peacock Farell som cover plus att vi ha lovande Grimes som tredje målvakt Försvaret: Sälj Wotton och köp en absolut toppspelare som går direkt in i laget. Bamba-Bellusci-Taylor plus ny. Ytterbackar: Berardi och Coyle till höger. Taylor(som nästan aldrig är skadad och ta upp Taylor Denton från U-21 som cover.

  Mittfältet: Köp en absolut toppspelare för Championship gör mitten och en ytterplats. Behåll Cook och Mowatt. Cook, Mowatt, Dallas, Bridcutt, Diagouraga, Murphy. ge Bridcutt och Carayuol(osäker) nytt kontrakt. Låna ut Kalvin Phillips för hela nästa säsong och vi får tillbaka en mittfältsstjärna som Leeds kommer att ha nytta av länge.

  Släpp Sloth, Adeyemi och Botaka

  Anfall. Behåll Wood, Doukara(osäker) och släpp Antenucci .Släpp Erwin ett årslångt lånekontrakt till enklubb han platsar i kanske i Skottland. Köp 1-2 riktigt bra forwards som gör mål. Köp tillbaka Ross McCormack även om det kostar dyrt.Ross och Wood kan skjuta Leeds upp till PL!!

  Leeds har i grunden ett lovande och bra lag, vi behöver kanske 3-4 klass spelare som kan dominera i matcherna, som kan stänga matcherna när vi leder, som kan göra många mål och vinna marcherna.

  Får vi denna satsning på nya bra spelare så tror jag Taylor, Mowatt och Cook accepterar nya förbättrade kontrakt och dom ser en satsning komma.

  Detta kommer att kosta kanske 10 miljoner Pund med allt och det är Cellino enda chans om han skall lyckas i klubben. Han måste chansa lite med att investera.Dom första två åren har han sålt mer än han köpt in så Cellino är skyldig fansen att göra denna satsning.

  Denna satsning kräver ju också att vi inte tar in 10-15 spelare och kanske bara 3-5 riktigt bra plus rejält höjda kontraktsförslag till Taylor, Cook och Mowatt(fast han får nöja sig med mindre höjning).
  Det kräver också att vi litar på Peacock-Farell, Coyle och Denton(Som är en bolltrygg, kvick och med en bra vänsterfot).

  Kan vi minska omsättningen av spelare i klubben som varit katastrofal stor dom sista säsongerna som kan vi ge spelartruppen lite kontinuitet.

  sportcarl1
  sportcarl1 on: 7 april, 2016 kl. 15:02 #3952

  målvaktssidan bra vi har ju dessutom Turnbull med ett år kvar om jag minns rätt,
  Högerbackssidan bra med Berardi Coyle,
  Innerbackar måste in en riktig förstärkning som tar platsen jämte Cooper, Bellusci och Bamba ok som reserver. Wotton säljes/skänkes, Taylor är en klippa som vänsterback och dags att skola in Denton som back up

  Mittfältet helt ok med Diago/Cook och Mowatt som innermittfälare, Dallas och Carayol godkända yttrar,Sloth bortskänkes/säljes, Ade ingen förlängning av lånet, försök få in Bridcutt, ge Botaka speltid eller sälj/låna ut, skall vi ta in mer mittfältare så ut med Murphy.förlänger Mowatt och Cook kan vi sälja Phillips då det kommer fram yngre och bättre som Ronaldo Viera

  Behåll Wood, men måste in en målskytt jämte av klass och som är god för 20 mål, ge Antenucci ett ettårskontrakt och sälj/låna ut Doukara.Erwing var en billig chansning som aldrig kommer bli något

  summa summarum behåller vi det bästa av vår spelartrupp och förstärker på våra 2 mest utsatta platser(innerback/anfall) med spelare som går direkt in i laget så är play off en målsättning, annars blir det som vanligt dvs en segling i ingenmansland.

  Profilbild
  Mikael F on: 7 april, 2016 kl. 16:48 #3953

  Det är återigen många oklarheter inför nästa säsong. Vem kommer äga klubben? Vem kommer leda laget? Hur kommer vi spela? Vad har vi för budget? Allt det påverkar vilka positioner vi kommer förstärka och med hur bra spelare. Jag tror att den nuvarande truppen är lättast att anpassa till någon variant av 4-3-3 och att budgeten vi har är låg, så utgår ifrån det.

  Målvakter: Ser acceptabelt ut, hade gärna sett ett stabilare förstaval men pengarna är bättre spenderade på andra områden.

  Innerbackar: Är egentligen bara Cooper jag vill behålla. Bamba och Bellusci är för ojämna för min smak, även om dom ibland kan vara riktigt bra. Vi borde kunna få en liten slant för dom båda som jag skulle spenderat på en ung och lovande och en beprövad av hög och stabil kvalitet som ska leda backlinjen. Wootton är kass men klagar inte utan gör sitt jobb, ett hyfsat fjärdeval tills någon slår igenom i u-21.

  Ytterbackar: Ser ok ut, Denton gör det bra i u-21 så täckningen är godkänd på båda sidorna.

  Innermittfältare: In med Bridcutt permanent och någon offensiv som gillar att springa i djupled och ta avslut(jag hade testat Sloth här först). Släpp Adeyemi, han har varit ok men inte tillräckligt för att köpa. Sälj Bianchi. Annars ser det hyfsat ut, skulle dock ge Phillips fler matcher alternativt lånat ut honom.

  Yttermittfältare: In med en offensiv målgörande ytter, ett förstaval på positionen. Behåll Carayol om han är billig, annars köp en likvärdig spelare. Låna ut Botaka, en akademispelare som typ Walters kan vara fjärdeval.

  Anfallare: Släpp Antenucci, sälj Doukara. In med en erfaren backup till Wood, någon med ett pålitligt målfacit. Tror att Erwin kan funka som tredjeval, annars så har vi ju Mulhern och Stokes i u-21 som gör det bra.

  Profilbild
  WhitesMOT on: 7 april, 2016 kl. 18:59 #3954

  Detta behöver vi :

  Ny ägare, en riktig manager med full stab, en akademiansvarig, ett scoutnätverk som går utanför Football Manager 2014, en långsiktig plan, en målvakt som lämnar linjen, 2st mittbackar bättre än Cooper, 1st box to box innermitt som är bättre än allt annat vi har på mittfältet, 2st yttermitt bättre än Dallas, 2st anfallare varav den ena ska vara i McCormack klass, behålla Bridcutt,Taylor,Cook och Mowatt.

  Bort med Sillen, Psyko, Ante, Adeyemi, Sloth, Bianchi, Wootton, Poleon mk2, Bamba, Botaka och The Duke.

  Kommer få max 20% av allt detta infriat.Ny ägare kommer räknas som 110 % iofs….

  Profilbild
  Thord G on: 8 april, 2016 kl. 08:24 #3955

  Jag tycker vi har en övertro på våra mittfältare.
  De är inte så bra som vi tror.
  Hade de varit det , då hade spelat bättre.
  Försvarspelet har ju varit väldigt upp o ner.
  Anfallsspelet vet jag inte vad jag ska säga om.
  Vi måste vara väldigt effektiva , för vi har ju inte skapat så värst många lägen.

  På plan tycker jag vi behöver 2 mittbackar , 2 centrala mittfältare , 2 anfallare. Minst. Av PL klass. Minst.

  sportcarl1
  sportcarl1 on: 8 april, 2016 kl. 08:32 #3956

  Sedan är ju frågan vad som är realistiska mål att kräva. Är ju även splittrat bland fansen märker man.

  Profilbild
  Rikard on: 8 april, 2016 kl. 09:06 #3957

  Om nu den som håller i pengarna när fönstret öppnar (cellino?) väljer att inte spendera helhjärtat så ser jag hellre att vi chansar på egna talanger än att köpa lite billigare som vi gjort nu dom senaste åren. Vi får inte glömma att många av våra spelare är fortfarande väldigt unga. Kan vara bättre att låna ut dom än att sälja.

  Profilbild
  Thord G on: 8 april, 2016 kl. 10:08 #3958

  Det som avgör hur vi ska satsa , är väl vilka mål har vi ?
  När ska vi gå för en topplacering o en PL plats ?
  Och hur ska göra för att komma dit ?
  Lär väl inte bli billigare med åren ……

  Profilbild
  WhitesMOT on: 8 april, 2016 kl. 11:19 #3959

  Det kan aldrig få bli orealistiskt att kräva att vi ska ha som mål att vinna ligan. Vi har (än så länge) basen till det.

  Leeds United siktar inte på 10:e plats.

  sportcarl1
  sportcarl1 on: 8 april, 2016 kl. 11:46 #3960

  Men som en del kräver 2 innerbackar 2 mittfältare och 2 anfallare av minst pl-kvalitet. Andra dessutom nya ägare plus ny tränare och dessutom andra satsningar inom academy och scouting . Fattas bara att någon vill ha återköp av ER och TA med. En annan undrar lite till mans var pengarna skall komma ifrån för inget är gratis. Måste vara från ägarens plånbok isf. Själv är jag nöjd med direkt riktad satsning på våra 2 akilleshäl som är innerback back och anfall. 2 milj på en innerback och 4 milj på en anfallare borde räcka.Austin gick väl för den summan från QPR?

  Profilbild
  Mikael F on: 8 april, 2016 kl. 12:33 #3961

  6 spelare av PL-kvalitet finns det inget lag i Championship som har råd att värva på en sommar. Sedan ska dessa spelare också ha lön i ett par säsonger om man inte lyckas gå upp direkt. Nej spelare av PL-kvalitet kan vi nog bara glömma tyvärr.

  Är lite inne på samma linje som sportcarl att jag hoppas att pengarna åtminstone spenderas på rätt ställen. Mittback plus winger/anfallare, beroende på hur vi kommer spela, bör vara prioritet.

  Profilbild
  Thord G on: 8 april, 2016 kl. 13:21 #3962

  Micke o SP //

  Kan inte ni specificera när ni tror vi blandar oss i ett topplacering o chansen till en PL plats?
  År 2030 ?
  Ska vi värva bara 2 st som gör oss till ett topplag , så kommer de nog att kosta mer än de 6 st jag tyckte vi behöver.
  Inget jag kräver , det är en annan sak det….
  Bort med 10-12 st o in med kvalitet. 5-6 st.
  Skulle hänt för flera år sedan.
  Har vi inte köpte ER O TA än ?
  Var det inte flera år sedan vi skulle göra det 😉

  Profilbild
  Mikael F on: 8 april, 2016 kl. 13:35 #3963

  Thord//

  Jag tror att en topplacering inte kommer ske under Cellino, så exakt när blir ju svårt att svara på. Dessutom kommer det krävas åtminstone en top-10 placering först innan jag kommer börja hoppas på uppflyttning.

  Så om inte ett ägarbyte sker så har jag samma förhoppningar inför nästa säsong som inför denna. Jag vill se att svaga positioner förstärks och att vi gör oss av med lite spelare som bara kostar pengar. Lyckas vi med det så kan vi ligga på en top-10 placering vid den här tidpunkten nästa år och då kan jag börja hoppas på PL-spel igen.

  Låter egentligen väldigt pessimistiskt men som Gefle IF supporter så är man ganska blygsam 🙂

  Profilbild
  Thord G on: 8 april, 2016 kl. 14:14 #3964

  Micke //

  Jag har alltid trott att Mr Know-it-all skulle ta oss till toppen o PL.
  För hans stolthet o för prestigens skull mm.
  Pengar räknade jag med att han har pga. diverse uttalanden o affärer han gjort o alla planer han hade/har.
  Börjar tvivla nu.
  Att säga nu att vi inte har pengar håller inte längre.

  Har inget emot att det tar några år att komma till PL.
  Men att det är så enkelt som att leta fynd i LO o LT , det köper jag inte.
  Hur många måste vi värva , för att göra 1 fynd ?
  1 eller 2 på 10 kanske kan bli något o vad kostar de 8-9 som inte är fynd i övergångspengar o lön o tid ?
  Hur många år tar det innan vi etablerar oss i toppen ?
  5 , 6 , 7 år ?
  Under tiden måste vi behålla våra fynd o egna ungdomar.
  Vad kommer inte det att kosta.
  Annars tar det yttligare tid att etablera oss.

  Profilbild
  Mikael F on: 8 april, 2016 kl. 14:52 #3965

  Thord//

  Oavsett vilken väg vi än väljer att gå så kommer det inte bli lätt. Ett Derby som spenderat massvis med pengar ligger på sista playoff platsen just nu. Preston med en mini-budget i förhållande till Championship ligger top-10. Senast vi slutade på en bra placering så bestod vårat lag av mestadels fynd.

  Vilka andra val än att försöka fynda plus krydda med någon enstaka beprövad spelare har vi? Att spendera pengar vi inte har vet vi ju hur det kan gå…

  Min dröm är att någon kommer in och köper klubben, betalar av alla skulder och köper tillbaka ER & TA. Men det kan jag nog få vänta länge på 🙂

  sportcarl1
  sportcarl1 on: 8 april, 2016 kl. 15:10 #3966

  har en önskan och hopp om att det iaf satsas till sommaren och det några miljoner pund netto, problemet egentligen vartenda år vi varit i championship är ju att vi inte varit med tåget direkt från start, skall vi klara det så måste vi vara topp 6 efter 5-10 omgångar,kändes denna säsongen att det satsades fel och det bara på ett alternativ, och det var 3-4miljoner pund på Wood, sedan visade det sig att han egentligen gick sönder direkt och egentligen aldrig fått visa vd han kan, kändes som hela hösten det skulle satsas enbart på en ensam anfallare och utan Wood fanns inte det verktyget kvar, hoppas till nästa säsong på ett tvåmanspann likt vi hade med Beckford/Bechio eller Bechio/mcCormack, nu känns det som plockpotatis för försvararna med en ensam target i straffområdet, med 2 anfallare känns det som större möjlighet att någon har dagen

  Profilbild
  Thord G on: 8 april, 2016 kl. 15:20 #3968

  Tycker det är jättebra om Preston kan etablera sig som ett topp 10 lag.
  Tycker det är bra vilket lag som än etablerar sig som ett topp 10 lag med en liten budget men är/blir inte en en gångs grej.
  Säg Preston blir nia denna säsongen.
  Vad händer då ? Ökar kraven ?
  De måste antagligen förstärka , för att utvecklas o hoppas på att de spelare som tagit dem till nionde platsen inte blir uppköpta , för då börjar cirkusen.

  Vill inte att vi spendera pengar som vi inte har men det är konstigt så fort man pratar förstärkningar o kvalitet , så verkar det som att vi ska köpa för pengar som vi inte har ?
  Vem har sagt det ?

  Visst funkar det med att köpa kvalitet o försöka att hitta fynd o kanske få upp några egna produkter.
  Men att vi måste satsa en bra slant på kvalitet , för att lyckas , det tror jag inte vi kommer undan med.
  Det har ju hänt att lag gått upp med rätt blygsamma kostnader.
  Reading , Burnley o Bournemouth är väl 3 lag som klarat av den biten de senast åren men jag tror ju inte att det kommer att bli många lag som klara av det i framtiden.
  Trots allt är det väl flera lag som satsat målmedvetet en längre tid , som lyckats gå upp , än lag med små kostnader….

  sportcarl1
  sportcarl1 on: 8 april, 2016 kl. 15:40 #3969

  Cellino klarar inte detta själv. Inte Evans heller, inte spelarna ochkinte fansen heller för den delen. Alla måste dra sin bit till stacken och bidra, se sig själv i spegeln och fundera på vad man kan göra för klubben och vad man kan göra bättre.handlar om att leverera på varenda plan och område

  Profilbild
  WhitesMOT on: 8 april, 2016 kl. 15:47 #3970

  Så 6 miljoner på en innerback och en anfallare är realistiskt medans allt annat är orimligt ? Är det så man ska tolka det ?

  Allt annat kostar en massa pengar och frågan var om ägaren ska ta det ur egen ficka för inget är ju gratis. Då undrar jag var dom 6 miljonerna ska komma ifrån ? Hur ska vi knyta till oss dessa 2 spelare om inte Massimo ska öppna plånboken ?

  Austin kostade 4 miljoner ja men han satt också på en PL-lön. Det är rätt så tydligt PL-lön är det sista Massimo vill ha. Frågan är då vem vi ska kunna locka hit i 4 miljonersklassen som samtidigt inte kommer kräva PL-lön ? Tittar man på topp 10 skytteligan i CS just nu så ser jag bara en spelare som kan falla inom ramen. Och det är Nahki Wells. Resten sitter på antingen löner vi inte vill betala eller i lag som har högre ambitioner.

  Så låt oss säga att vi går för Wells. Hur övertalar du honom att flytta från ett mittenlag till ett annat ? Genom att säga till honom att det blir du och en mittback that´s it ? Och hur övertygar du Cook, Taylor och Bridcutt (ska han fortfarande bara lånas ? ) att förlänga ? Var börjar man samtalet ? Hur börjar man samtalet ?
  ” Boys, satsningen i år blir en stabil mittback och en beprövad anfallare. Skriv på här ! ”
  ” Nahki och mittbacken, skriver ni på så tror vi att talangen stannar. Skriv här ! ”
  Någonting säger mej att allt slutar med att ingen skriver på nånting men det är väl bara att vara negativ och tradig…..

  ” Men vem säger att vi kommer köpa från CS !? ”

  Nä det är sant…..vi kan ju handla nån annanstans. Men då blir det vår fantastiska nätverk av scouter ( Massimo/Evans ) vi får förlita oss på för nån satsning på breddad scoutning är inte realistiskt. Då blir det en Ante och en Psyko till då ? Det tänket har ju lyft oss hittills….

  Det får inte kosta något men ändå kosta något nånstans ifrån men inte ägarens ficka. Vi ska inte satsa något i akademin men vi ska ändå bygga därifrån. Vi behöver inte vidga vyerna utan det räcker med Massimos och Evans fingertoppskänsla vad det gäller nyförvärv. PLay off är ambitionen men det får inte kosta nåt på vägen. Eller iaf för mycket vad det nu innebär ?

  Okay…..fram till jul finns kanske lite hopp som vanligt.

  sportcarl1
  sportcarl1 on: 8 april, 2016 kl. 15:55 #3971

  Det var mycket frågor. Svarar bara på en och det är det som jag startade diskussionen med och vad jag tycker det kan satsas på till sommaren. Och det är var man kan ta 6 miljoner på spelarförstärkningar. Utan att äventyra klubbens ekonomi borde det kunna gå genom spelare som som inte är med i framtidsplanerna men även genom Byram pengarna som väl var uppemot 4 miljoner pund.

Visar 20 inlägg - 1 till 20 (av 213 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.