Off-topic Tesla…

Posted In: Gelderd End
 • Profilbild
  Hartey on: 3 mars, 2016 kl. 18:56 #2817

  Är det någon LUSS-are som skall köpa en Tesla och köra till preseason i sommar kan vara glad. Då bilen inte har en vanlig fossilmotor så kan man packa med ölflak både i fram och i bak 🙂

  Profilbild
  Hartey on: 3 mars, 2016 kl. 19:23 #2818

  Följer också kriget i Irak och Syrien dagligen. Uppdateringen är att IS eller Deash förlorar och tappar mark riktigt rejält och inom cirka en till två månader har nog IS tappat det mesta runt och västerut från Bagdadh och då återstår slaget om Mosul innan IS är besegrat i Irak. Det slaget kan gå fort men man vet aldrig då IS likt nazisterna är en dödskult och om det kan bli svårt och ta tid att besegra. Annars har det kommit många IS som deserterar och det avrättas IS-soldater dagligen av sina egna. Problemet med detta krig är också att Städerna som blir kvar inte är städer utan spökstäder som man bara får riva ner och bygga upp OM det finns pengar till det.Så om IS är besegrade till hösten så kommer det inte att behöva komma flyktingar till Europa från Irak.Vi västerlänningar har heller inte så mycket av frukta av IS då dom som dör är 99,9% muslimer. Nä nog med off topic nu…

  Profilbild
  WhitesMOT on: 3 mars, 2016 kl. 19:25 #2819

  Om det inte låter vroom vroom när jag gasar så får det vara.

  Sen är jag inte så kinkig med lastutrymme. Jag nöjer mej med en sån här 😉

  Profilbild
  Hartey on: 3 mars, 2016 kl. 20:35 #2821

  WhitesMOT// Bra bil att ha i the Outback i Mark Vidukaland ??

  Leeds så klart!
  Leeds så klart! on: 7 mars, 2016 kl. 22:56 #2972

  Bilar ska mullra, spotta, och fräsa.
  Själv brukar jag få frågor angående mitt vrålåks bensinförbrukning.
  Jag blir alltid förvånad eftersom motoreffekt och varvtider är mitt kriteria.
  Bensinförbrukning?
  Vem köper ett vrålåk för att det har låg bensinförbrukning?

  Hade jag haft ett behov av en pedlarbil så hade det troligen blivit någon “batteribil” också då jag har allergi mot s.k. kollektiva färdmedel mestadels för att dessa bara är politiska påfund som aldrig fungerar, men jag “miljökompenserar” mitt nuvarande bilägande genom att cykla till jobbet.

  Profilbild
  Norman Hunter on: 8 mars, 2016 kl. 13:22 #2981

  Hartey//

  Bra idé!
  Har kört en Model S i tre månader och att efter det gå tillbaka till en fossilbil skulle vara ungefär samma känsla som att ha en mobiltelefon med handtag och som man ställde i bagageluckan i bilen.

  Profilbild
  Hartey on: 8 mars, 2016 kl. 18:51 #2990

  Norman Hunter// Som miljövän följer jag företag som ligger i framkant med produkter för framtiden. Elon Musk är allt det som politikerna inte är.Om en dryg månad presenteras ju konceptbilen för Model 3 och när det börjar levereras sent 2017 så kommer vändningen ordentligt för Tesla och då kommer dom också att göra vinster som dom väl behöver efter alla investeringar. Har aldrig åkt i en Model S men det är väl elbilens Ferrari.Nästa månad börjar Tesla taxi åka från Västerås och Mälardalen mot Arlanda. Skulle gärna ge en hundralapp extra för att testa. Är det sant att Tesla har bättre acceleration är en Formel 1 bil?

  Profilbild
  WhitesMOT on: 8 mars, 2016 kl. 19:21 #2994

  Suck…..miljöfrågor…..

  För helvete, anledningen till att vi alltid har grått och trist här uppe är ju för att förbannade katalysatorer och filter överallt. Mer utsläpp åt Svensson säger jag ! Ge mej 30 grader året om här nere på den skånska rivieran.

  😉

  Profilbild
  Norman Hunter on: 9 mars, 2016 kl. 13:20 #3064

  Hartey//
  Nu har ju inte jag “performance-modellen” men värstingen gör 0-100 km/h på 3,0 s, vet inte om det matchar en F1-bil men det är nog inte så långt ifrån. Min “snål-variant” gör 0-100 km/h på blyga 4,4 s, inte illa för en 7-sitsig famlijebil 🙂
  Tycker din idé att köra till pre-season är strålande. Vi får väl se om det blir några lämpliga arenor att åka till, isf kommer jag och plockar upp dig i Borås 🙂

  Profilbild
  Norman Hunter on: 9 mars, 2016 kl. 13:20 #3065

  WhitesMOT//

  Ignorance is bliss 🙂

  Profilbild
  WhitesMOT on: 9 mars, 2016 kl. 17:47 #3071

  Kenny Bräck hade svaret när han var som hetast och blev intervjuad i Slitz om jag minns rätt. Dom hade luskat fram att han hade en gammal hederlig 240:a stående hemma på gården i Värmland.

  ” Varför har du en sån rishög och inte en Ferrari eller liknade ? Det kan ju inte bero på pengarna ? ”

  ” Vad ska jag med en sån slöfock till ? Jag snittar 340 km/h på jobbet. Räcker med Volvon när jag kör till affären ”

  🙂 🙂 🙂

  Leeds så klart!
  Leeds så klart! on: 12 mars, 2016 kl. 15:02 #3184

  Ytterligare folk som gått på Musks marknadsföringstricks (0-100 km/h) ser jag.

  Kul att fler väljer batteribilar för det dagliga pendlandet, men någon nöjesbil/sportbil lär Tesla aldrig bli.
  Hade jag själv varit intresserad av pendlarbil i dag så hade Tesla varit ett alternativ.

  On a different yet similar note:
  Svenskar kör elbilar medans Indiens miljardbefolkning tänder vedbrasor för matlagning. Sila mygg.

  PS
  WMOT,
  Gasa mer. Jag vill ha en varm sommar i Skåne.

  Leeds så klart!
  Profilbild
  Norman Hunter on: 14 mars, 2016 kl. 13:19 #3336

  LSK//
  Jag har fortfarande inte träffat nån som köpt en Model S i tron att det är en nöjesbil/sportbil. Det är ju bara såna som du som envisas med att säga att det inte är det. Efter att ha kört bilen 1500 mil så kan jag dock säga att det är den överlägset bästa bruksbil jag kört, förresten så är det nog det bästa fordon jag nånsin kört alla kategorier. Vill man ha en bil som lämpar sig för banracing ska man inte köpa en 7-sitsig bil på över två ton, då bör man titta på bilar i kolfiber på 700 kg med dubbla turbo osv..

  Jag kan förstå att det väcker irritation och avundsjuka när folk kör omkring i bilar som kostar alldeles för mkt pengar men jag ser inte samma reaktioner på t.ex Mercedes S-klass och dylika bilar i samma prisklass… Det som är tråkigt i sammanhanget är att alla bakåtsträvare gärna kastar ur sig synpunkter eller länkar till sensationsrubriker (likt länken ovan) utan att vara pålästa eller som i ditt fall läsa artikeln.. Hade du läst hela artikeln hade du kanske inte länkat till den utan faktiskt förstått att det är ett problem i Singapore och inte fakta för att elbilar är sämre för miljön än fossileldare. Vi befinner oss, förhoppningsvis, i ett pradigmskifte som faktiskt är bra för våra barn och barnbarn men ändå finns en del som med alla medel ska motarbeta såna förändringar. Det är väl som vanligt jobbigt för vissa att acceptera förändringar men likväl tråkigt när förändringar faktiskt leder till nåt bättre.

  Profilbild
  Hartey on: 14 mars, 2016 kl. 17:04 #3339

  Fr det första är jag noll intresserad av att bilar kan köra snabbt. Det kommer också alltid att finnas plats för folk som verkligen prioriterar att åka snabba och tunga bilar med stora utslåpp.Det kommer dock att kosta när regeringen lägger fram sitt bonus-malus system nästa år.

  2030 skall den svenska bilparken vara koldioxidfri enligt miljömål som både Alliansen och dom Rödgröna skrivit under på. Alla begriper att det målet kommer gå och helvete.Dom närmaste tre-fyra åren kommer det komma ut bilar från nästan alla bilmärken där räckvidden för batterierna inte kommer att vara ett problem längre.Priset på elbilar kommer att närma sig vanliga fossilbilar( 300.000 för en ny Tesla model 3) och priset på
  att tanka el blir är 2 kr/ mil.
  Var i Rom i höstas och tänkte då på när jag stod i det lite öronbedövande ljudet av trafikkaoset. Så här kommer det inte vara om typ 10-15år när fossil bilarna börjar fasas ut på allvar. Tror faktiskt människor kommer att gilla när det blir en tystare statsmiljö, lite som folk uppskattar den rökfria miljön på pubar nu för tiden.
  Att fyratusen människor per år i Sverige dör av utsläpp från avgaser från biltrafiken. är en katastrof för dom som drabbas och som vi dessutom kan komma ifrån om vi går mot minskade utsläpp fån biltrafiken.

  Att få ett erbjudande att åka en Tesla till en ev. preseason med Leeds United låter fantastiskt. Tack för erbjudandet Norman Hunter!

  Leeds så klart!
  Leeds så klart! on: 14 mars, 2016 kl. 20:32 #3350

  Kul att du är nöjd med din Tesla som bruksbil Hartey.
  EDIT: Kul att du är nöjd med din “elmoped” Hartey 😀

  Visst är Tesla en dyr bil, men avundsjuk är jag inte om det är mig du syftar på. Har man råd, och vijan finns så köp oavsett vad Svensson tycker.
  Själv köpte jag en dyr fossilbränslebil, vilken enbart används under sommaren som nöjesbil.

  Problemet med dyra bilar är bara att många inte har lärt sig av sina föräldrar att mitt inte är ditt.
  Min bil fick hjulen stulna förra vintern (avställd och inlåst i gemensamt BRF-garage).
  Uppallad på tegelstenar så trösklarna förstördes.
  38 papp för nya originalfälgar, och ett antal tusenlappar för att byta ut trösklarna.
  Tur att man har ett bra försäkringsbolag.
  En gammal Golf hade knappast lockat klåfingriga idioter.

  Profilbild
  WhitesMOT on: 14 mars, 2016 kl. 20:41 #3352

  Oroa er inte för moder jord. Hon har en plan. När vi har blivit tillräckligt många så kommer färskvatten till alla bli nästa krigsförklaring. Grabbarna med störst vapen och brunast tungor kommer se till så att det städas undan lite fossila bilförare då.

  Profilbild
  Hartey on: 14 mars, 2016 kl. 20:41 #3353

  LSK// Jag äger ingen Tesla för Guds skull?. Blir mindre och mindre intresserad av bilar. Vi har en en bättre begagnad Kia Ceed + en elcykel som andra bil ?.

  Leeds så klart!
  Leeds så klart! on: 14 mars, 2016 kl. 20:43 #3354

  Ett tillägg.
  Jag är allergisk mot överdrivna miljötalibaner så kontrollerar alltid deras uppgifter/statistik.
  Nu kallar jag inte dig överdriven miljötaliban, men som ett resultat av dessa så kollade jag din statistik om 4000 st som dör.

  Nja, så är det inte.
  Trafikverkets uppgifter:
  “Partiklar beräknas bidra till flera tusen för tidiga dödsfall per år i Sverige och åtskilligt lidande i form av ökade sjukdomsfall och besvär.”
  En stor skillnad på att bidraga och att orsaka, och att det är partiklar – inte enkom avgaser som är skyldiga.

  http://www.trafikverket.se/om-oss/var-verksamhet/sa-har-jobbar-vi-med/miljo-och-halsa/halsa/luft/vagtrafikens-utslapp/

  Leeds så klart!
  Leeds så klart! on: 14 mars, 2016 kl. 20:47 #3356

  Hartey,

  Du vet väl att Tesla kan trimma din elcykel med lite ampere för det facila priset av ca 100000 kr 😉

  Tänk cirkus 100 hästar extra i din elcykel. Flash Hartey 😀

  Att jag sedan inte förstår behovet av en elcykel är en annan femma.
  Antingen köper man en trimvänlig moped eller en cykel 😀
  Att jag “hatar” att elcyklar irriterat glider förbi mig på min trampcykel i större uppförsbackar kan vara en orsak… DOPING!!

Visar 20 inlägg - 1 till 20 (av 24 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.