Framtiden för vår Supporter Club

5 april, 2021 - Stonefree

Hej alla Leeds Supporter!

Nu har det gått långt över ett år utan möjlighet att åka till England och se vårt kära Leeds. Vilket även har gjort att alla dessa träffar med fotboll på olika pubar aldrig blev av. Trots det har vi blivit fler medlemmar i Luss/Svenska Leeds fans än någonsin, vilket ju känns glädjande och det är då man kan få en liten feeling att det finns tro om framtiden i vår supporter klubb. Men det här året har också gett tid till eftertanke. Vi är i dagsläget endast 2 stycken som jobbar med supporterklubben, Robin har sedan jag började 2015 haft hann om det ekonomsikska, själv har jag fokuserat på att fixa matchbiljetter och hjälpt med hotell rum samt ordnat med våra Luss resor, samt olika tipstävlingar varje säsong, fram till februari 2020, där allt tog stopp.  Några tipstävlingar är allt som hänt efter det.

I drygt 6 år har jag drivit allt utöver ekonomin som är stort nog för Robin helt ensam.

Det har blivit över 500 matchbiljetter sammanlagt, som jag har förmedlat under min tid i Luss.

Jag har ordnat med 5 stora Luss resor, där vi som mest var 89 stycken på våren 2017 och minst på resan 2018 där vi var 63. Det finns inga andra supporterklubbar som ordnar med hjälp till hotellrum och matchbiljetter till alla matcherna på resorna, vad jag vet. Det har varit väldigt påfrestandet, men samtidigt väldigt inspirerande.

Jag har på alla resorna ordnat med lite välkomst träffar med Leeds Quiz, ordnat med pub besök, samt fått hjälp med bowlingen på resorna av Bengt Persson..

Nu närmar sig säsongen 2020/21 sitt slut och det är dags att bestämma i vilken riktning vi ska gå nästa säsong, för hur vi än vänder på det, har vi i dags laget nog Scandinavians sämsta Leeds United Supporter klubb. När jag började var vi helt klart nummer 2 efter Norge, som vi aldrig kommer ifatt, det är så inarbetat och stort.

Men på Luss hemsida skrivs det absolut ingenting. På Svenska fans är det en grupp på 10-15 personer som skriver regelbundet och några få där utöver som kommer med någon rad då och då.  Vet att det finns många andra forum att tillgå nu för tiden. Men det som är problemet är att vi inte är en supporterklubb som jobbar för ett mål och gemenskap i Sverige gällande Leeds United. Så som det är vi våra Nordiskas länder

 Det känns väldigt mycket att var och en seglar sin egen sjö. Så frågan är om inte det är dags för nytt blod i vår supporter klubb, folk som regelbundet skriver och håller ångan uppe, aktivt jobbar för att få nya medlemmar. Hittar på olika saker. Som flera tipstävlingar, prova bygga upp olika pubträffar över hela landet, där man utgår ifrån medlemslistan och inviterar folk i närområdet, till olika pubar varje gång. Någon som kanske reser över mycket och kan bygga upp ett eget nätverk i Leeds, prata ihop sig med tex. Jörn Simmnäs i Danmark och Anders Palm i Norge,  för att utbyte av tips och erfarenheter, för sånt är viktigt

Vi kommer självklart att inhandla de 20 guldkort som vi redan har tillgång till även nästa säsong, då det inte kommer ut nya på marknaden, som medlemmar kan få låna och köpa matchbiljetter även i fortsättningen. Då det är den endaste möjligheten att få köpa matchbiljetter om inte man vill pröjsa någon resebyrå för sportresor mångdubbelt.

Mina 2 säsongskort kommer tyvärr inte vara tillgängliga nästa säsong, då jag kommer att ha användning för dem själva under hela säsongen.

Det är inte för att jag inte har tiden som jag vill sluta, men helt enkelt där för att vi i dagsläget har en supporter klubb som inte lever upp till den klubb vi säger vi älskar över allt annat. Ibland känns det som det är jag själv som är bromsklossen för utveckling, men jag har ju liksom ingen att tillgå att bolla idéer med. Det är så att även om medlemstalet ökar, så blir det ju glesare och glesare mellan någon form av aktiviteter, det kan vara lätt att bara dra Coronan som ursäkt, men de andra klubbarna i Norden lever klart mer än vi. Dessutom har de uppåt 10-15 aktiva i sina styrelser, håller möten, även i dessa tider, de gör det digitalt istället, vi har ingenting, inte ett möte och har endast haft det 1 gång sedan jag började 2015, Jämför man med de andra Leeds United supporterklubbar, så har de gått framåt enormt efter uppflytten, vi med när det gäller medlemstal, men inget annat, där har allt gått och andra hållet.

 Jag kommer självklart finnas med i kulisserna tills alla har tagit över, kanske ta en undanskymd plats i styrelsen, inte minst för att alla guldkorten som står i mitt namn och man kan inte överlåta dem till andra. Det vore en katastrof att bli av med dem, de är efter säsongskort, den enda möjlighet till att åka och se matcher vi har.

Man kanske också skulle se över alla som sitter på guldkort, om det finns möjlighet att bygga upp en guldkorts bank, där man överlåter sitt guldkort till supporter klubben när man inte själv ska åka, tror mig veta att det finns i storleks ordningen 35-40 stycken som jag känner som är medlem som har gulskort

Vad vi i dagsläget behöver är ett gäng folk som aktivt vill jobba för Leeds United Supporter Club Sweden,  ta sin roll i styrelsen på största allvar, hålla digitala möten under året, samt ett riktigt årsmöte med medlemmar på plats. Redovisa ekonomin mm. Det har inte gjorts en enda gång sedan jag började, vilket inte är bra. Vi har i dagsläget över 900 medlemmar, då är det en katastrof att inte ha en riktig styrelse.

Så upp ur soffan och på med den vita dräkten, Leeds United Sweden behöver nya friska krafter för att driva Luss och Leeds Svenska fans vidare in i framtiden. Kom ihåg att det är kärleken till klubben som gäller, därför är det rent ideellt arbete som gäller

Detta inlägg är utlagt på Svenska fans hemsida och på Luss.se

Med vänliga hälsningar Steen Hansen

PS. Robin Persson kommer med ett eget inlägg om sin framtid i supporterklubben!

5 Kommentarer

  1. Per Claesson

    Vi borde vara grymt stolta över de senaste 3 matcherna mot ” the big six” lagen och bara väntar på att få åka över och sitta på läktaren som en riktig Leeds supporter.
    Behövs det hjälp i någon form så kan jag hjälpa till!
    //Per Claesson

Kommentera