Grimes hoppas på regelbunden speltid

26 juli, 2016 - Fredrik Karlsson

grimeyTrots uppmärksammade värvningar av spelare som Kemar Roofe, Rob Green och Marcus Antonsson så kan det visa sig att bli den inlånade mittfältaren Matt Grimes som blir tongivande under den kommande säsongen.

Om man ser till hur Leeds ställt upp under försäsongen så går det att anta att Garry Monk ser Grimes som en viktig del i det lag han försöker bygga upp hos Leeds. Grimes själv menar på att han ser många likheter med Swansea i hur laget försöker spela numera.

– Han har tagit en ordentlig bit av vad han gjorde hos Swansea och fört över det hit. Han har så klart ändrat lite på vissa saker på grund av att ligan är lite annorlunda med jag tycker att det känns som att vi är ombord med vad han vill att vi ska göra. Alla vet precis vad han vill och han har drillat in det hos grabbarna.

Med managern, Pep (Clotet) och Beats (Beattie) så var det väldigt enkelt för mig att komma hit. Jag känner Bartley och Alex Mowatt med så grabbarna har hjälpt mig komma till rätta. Vi är alla laddade inför säsongsstarten.

Sedan Grimes lämnade Exeter i januari 2015 har det blivit sparsamt med speltid och förra säsongen gick han iväg på lån till Blackburn Rovers. Till den här säsongen hoppas mittfältaren dock på att kunna cementera en plats i startelvan.

– Jag behöver försöka att få en startplats varje vecka och gå tillbaka till att spela regelbundna matcher, som jag gjorde för några år sedan. Det har varit några tuffa år för mig hos Swansea, där jag inte riktigt fått några matcher, men det var en flytt som jag var tvungen att göra. Jag ville utmana mig själv och jag tror fortfarande att jag kan spela på en hög, hög nivå.

1 Kommentar

  1. sportcarl1

    Det han visade i första halvlek mot P-boro och jämfört med våra övriga mittfältare vi har nu,så tippar jag han tar en startplats på innermittfältet tillsammans ned Diagouaraga och Mowatt

Kommentera