Guiseley AFC – Leeds 3-4

23 juli, 2016 - Fredrik Karlsson

botakaFörsta försäsongsmatchen på engelsk mark är avklarad och det blev en rejäl målfest när Leeds besegrade Guiseley på Nethermoor.

Som tidigare rapporterat valde Garry Monk att ställa upp med ett lag mixat på A-lagsspelare och U-21 spelare där samtliga fick gå 90 minuter. Noterbart var att Marco Silvestri tog plats mellan stolparna efter att ha lämnats utanför truppen under lagets två matcher i Dublin.

1-0 Palmer (7’)
2-0 Lawlor (12’)
3-0 Palmer (24’)
3-1 Stokes (45’)
3-2 Botaka (63’)
3-3 Phillips (71’)
3-4 Doukara (73’)

Guiseley: Atkinson – East, Spires, Palmer, Lockwood – Lawlor, Falkingham, Hatfield, Syers – Johnson, Preston

Bänk: Wilczynski, Boshell, Boyes, Rankine, Morton, Vidal

Leeds: Silvestri – Coyle, P.McKay, Diagouraga, Denton – Phillips, Vieira, Botaka, Stokes, Doukara – Wood

Bänk: Turnbull, M.Taylor, Shackleton, J.McKay

Domare: Adrian Holmes
Varningar: –
Publik: –

Första halvlek

Det var en så kallad match med två halvlekar där Guiseley fick rejäl utdelning i den första där Palmer redan efter sju minuters spel kunde nicka in 1-0 till hemmalaget bakom en chanslös Marco Silvestri.

Värre blev det fem minuter senare efter ett nytt inlägg där Silvestri lyckades plocka nicken med en akrobatisk räddning. Dessvärre fanns Lawlor framme på returen och kunde enkelt sätta dit 2-0.

Och nog kändes matchen helt körd i den 24 minuten när Palmer efter en frispark kunde pricka in sitt andra i matchen med ett lågt skott via stolpen.

Leeds skulle dock få med sig en reducering in i halvtidsvilan och den kom i halvlekens sista minut när unga irländaren Eoghan Stokes smackade dit 3-1 att ha huggit först på returen från Chris Woods blockerade skott.

Andra halvlek

Från Leeds bjöds det på en helt annan inställning i matchens andra halva och påhittige yttern Jordan Botaka såg till att krympa avståndet än mer med dryga timmen spelade när han fick bollen från Doukara, drog bort sin gubbe och med vänstern satte bollen under benen på målvakten.

Matchens stora pärla bjöd akademispelaren Kalvin Phillips på i den 71a minuten där han pingade iväg ett skott från distans som seglade över målvakten och in i det bortre hörnet och matchen var därav utjämnad.

Och med fullt momentum i ryggen körde Leeds på för ett segermål som också kom från Doukara som från straffområdesgränsen snyggt böjde in ett lågt skott vid den bortre stolpen.

Vändningen och segern var därmed ett faktum och nu ställs Leeds idag mot Peterborough med avspark klockan 16.00.

1 Kommentar

  1. Hartey

    Starkt att inte ge upp 3-0 efter 25 minuter. Kollar man i Leeds hela historia så har det säkert inte hänt 5 gånger. Tänker på att våra fjärdeval spm yttrar och Doukara gör mål. Botaka gör sin försvare och skjuter förbi målvakten .Perfekt det är så man vill se honom istället för att stanna upp spelet, trampa på bollen och göra svåra dribblingar . Doukara har ju visat minst två långa sviter där han gör många mål. Får se vad Monk ser i dessa två själv är jag osäker Kalvin Phillips har ju det mesta som fotbollspelare och igår gjorde han ett drömmål på ett långskott något han gjort regelbundet i U18 och U-21. Tycker absolut på att skicka honom på ett långt lån till League One där han garanterat få spela, typ vad vi gjorde med Charlie Taylor?

Kommentera