Hernandez: Det här är en Premier League-klubb

14 september, 2017 - Fredrik Karlsson

Förra säsongen var han lagets främsta kreativa kraft. I år har han fått sällskap och nu tar Pablo Hernandez sikte mot finrummet.

Leeds leder otippat Championship efter sju omgångar. Defensivt har man varit solida men framför allt är det den offensiva kreativiteten som är väsensskild från förra säsongen.

Då agerade Hernandez mer eller mindre ensam kreatör. Den här säsongen har spelskickliga fötter i Sáiz och Alioski plockats in samtidigt som både Roofe och Phillips tagit ytterligare steg i sin utveckling. Lägg där till värvningen av Lasogga som redan visat sig vara en mer spelskicklig anfallare en Wood så är det inget under att Leeds öst in mål under inledningen av säsongen.

Hernandez är nu 32 år och den enda utespelaren över 30. I och med detta har han fått tagit rollen som mentor och förebild för yngre spelare, något han verkar vara bekväm med.

– Jag vet att jag är den äldsta spelaren men jag känner mig ung. Det viktiga för mig är att jag sätter ett gott exempel för de unga spelarna. Jag ger alltid 100 %, jobbar alltid hårt på träningsplanen.

Det var Garry Monk som plockade in spanjoren till Leeds efter att tidigare ha haft honom i Swansea. Men tränarbytet verkar ha haft god effekt även på Hernandez som trivs med fotbollen laget spelar.

– Jag är väldigt nöjd med Christiansen för han känner till min stil. Han stil är väldigt spansk eftersom han är en spansk tränare. Jag tycker att det hjälper mig visa upp min bästa fotboll.

Mittfältarens kontrakt går ut till sommaren, men han är fortsatt hoppfull om att få en förlängning baserat på bra insatser.

– Jag har ett år kvar men jag tänker inte för mycket på det. Det är viktigare för mig att få speltid, spela bra och hjälpa laget till Premier League. Jag är säker på att om jag spelar bra så kommer klubben erbjuda mig ett nytt kontrakt i framtiden.

– Det här är en Premier League-kubb och man förtjänar att spela i Premier League. Jag hoppas på att man spelar där i framtiden, förhoppningsvis nästa säsong.

Kommentera