Bloggen: Hey, it’s the FA-cup!

30 januari, 2016 - Thom Mattsson

Vi lämnar ligaspelet och vårt lilla tillfälliga(?) ingenmansland för att ge oss ut på äventyr i världens äldsta turnering. Bolton, vars nuvarande position både tabellmässigt och ekonomiskt, visar på total katastrof och vägen ligger väl spikrakt ner mot avgrunden för det forna Premier League laget?

Satsar Bolton på FA-cupen månne, eller satsar de allt på ligaspelet för att försöka kravla sig över nedflyttningsstrecket som faktiskt bara är 5 poäng ifrån? Jag skulle tro att prio ett ligger i ligaspelet för båda klubbarna. Vi jobbar frenetiskt på att inte tappa mark neråt och samtidigt minska gapet uppåt.

Med Steve Evans har vi bara förlorat fem matcher av 19 men problemet vi har är att vi har kryssat alldeles för mycket i ligan, därav vår placering. Större under har dock skett och kan vi hålla kvar vår form och “svårslagenhet” så kommer vi klättra i tabellen. Laget har underpresterat enligt mig. Jag tycker vi är bättre än tabellen visar även om vi blandar och ger rejält i prestationerna.

En bra fortsättning på ligaformen med två matcher utan förlust hade varit en vinst mot Bolton idag helt klart! Jag kommer hålla tummarna från min position precis intill en av pisterna här i den störtsköna idyllen Canazei i de italienska alperna där jag samtidigt som jag blandar drinkar kommer lyssna på livemusik från min danske vän Klaus och hans gitarrspelande. Hans största idol är för övrigt Björn Afzelius och han var på många av hans konserter medans Björn var vid liv. Afzelius ligger mig varmt om hjärtat också så medans Leeds kämpar om en plats i FA-cupens femte omgång så får jag fint lyssna på lite livemusik istället, gärna ett par låtar med “Affe”!

MOT

 

3 Kommentarer

Kommentera