Hull City – Leeds 0-1

2 oktober, 2018 - Fredrik Karlsson

Foto: leedsunited.com

Nytt mål för Tyler Roberts och upp i tabelltopp blev facit när Leeds ikväll tog en förlösande seger mot Yorkshire-rivalerna Hull.

0-1 Roberts (51’)

Hull (4-4-1-1)
Marshall
Lichaj, Burke, Elphick, Kingsley
Kane, Henriksen, Irvine (ut 28’), Grosicki (ut 65’)
Bowen
Martin (ut 65’)

Bänk
Curry, Batty, Dicko (in 65’), Keane, Campbell (in 65’), McKenzie, Stewart (in 28’)

Leeds (4-1-4-1)
Peacock-Farrell
Ayling, Jansson, Cooper, Douglas (ut 82′)
Phillips
Harrison (ut 74′), Klich, Sáiz (ut 74′), Alioski
Roberts

Bänk
Blackman, Shackleton (in 82′), Pearce, Dallas (in 74′), Forshaw (in 74′), Baker, Clarke

Domare: D. Bond
Varningar: Henriksen (Hull), Sáiz, Douglas, Jansson (Leeds)
Publik:

Matchrapport

Det såg länge ut att bli en karbonkopia av fredagens möte med Sheffield Wednesday för Leeds. Man ägde spelet och skapade en mängd vassa chanser utan att för den delen lyckas ta ledningen.

Bland de som kom närmast fanns Mateusz Klich, som skruvade ett skott tätt utanför efter framspelning av Ayling, och Alioski, som kom man-mot-man med Hulls målvakt men vars skott gick en bra bit utanför.

Den första halvlekens absolut bästa läge hamnade emellertid hos Barry Douglas som fick ett utmärkt läge att öppna sitt målkonto för klubben när han hamnade framför öppet mål efter ett lågt inspel från Alioski. Men ytterbacken tappade fotfästet och istället för att gå i mål gick bollen i en hög båge rätt upp i luften.

Men det första målet skulle komma till slut. Drygt sex minuter in i den andra halvleken fick Tyler Roberts bollen utanför offensivt straffområde – anfallaren lade bollen till rätta och drog sedan till med ett utmärkt lågt avslut som letade sig in bakom David Marshall. Roberts tredje mål på fem matcher.

Chanserna ebbade ut en aning efter ledningsmålet och med tio minuter kvar på klockan ledde Leeds alltjämt med 1-0. Ett bakslag kom dock i den 82:a minuten när Barry Douglas tvingades lämna planen skadad.

Leeds lyckades också hålla undan i och med det tillfälligt återta sin plats i toppen av tabellen. På lördag väntar en tuff match mot Brentford, en match som ett gäng från LUSS också kommer se tillsammans på The Liffey i Stockholm.

Kommentera