Inför: Birmingham City – Leeds

29 december, 2017 - Fredrik Karlsson

Leeds hoppas på att kunna få en fin avslutning på 2017 imorgon när man besöker hårt pressade Birmingham på St Andrew’s.

Morgondagens hemmalag är i rejäl gungning för tillfället och har endast vunnit 1 av sina 12 senaste ligamatcher. Lagets tränare Steve Cotterill lät som en pressad man under presskonferensen efter förlusten mot Norwich på boxing day, och det är med kniven mot strupen som man spelar imorgon.

Samtidigt har Leeds fått upp ångan rejält där man plockat 16 av de totalt 18 möjliga poängen i sina sex senaste matcher. Thomas Christiansen har hyllat sin grupp spelare och menar att den nuvarande formtoppen känns stabilare än den man hade under inledningen av säsongen.

Statistiskt sett brukar Leeds emellertid inte gilla årets sista match. Senast man vann en sådan var 2009, då mot Stockport County i League One. Å andra sidan har man endast förlorat en av sina sex senaste matcher på St Andrew’s. När lagen möttes tidigare under säsongen vann Leeds dessutom med 2-0.

Skadesituationen är relativt behaglig för Christiansen där de enda stora avbräcken är Dallas och Ekuban. Lasogga är tillbaka i spel, men lär få fortsätta på bänken till förmån för en formstark Kemar Roofe.

Ronaldo Vieira åkte på en stygg smäll mot Burton senast men borde vara i speldugligt skick. Detsamma gäller Samuel Sáiz som vilades senast.

Tippad startelva (4-2-3-1)
Wiedwald
Ayling, Jansson, Cooper, Berardi
Vieira, Phillips
Alioski, Sáiz, Hernandez
Roofe

Birmingham har främst haft problem på anfallsfronten på sistone på grund av skador och avstängningar. Senast fick man spela med fjärdevalet, men till morgondagen kan man välkomna tillbaka Sam Gallagher från avstängning.

I övrigt saknas Marc Roberts, Che Adams och Isaac Vassell.

Var: St Andrew’s
När: Lördag, 16.00
Tv: Stream via LUTV

Kommentera