Inför: Birmingham City – Leeds United

5 april, 2019 - Linus.M

Får Roofe äntligen jubla igen?

Sju matcher återstår i ligan och nu är det två poäng ner till tredjeplatsen för Leeds. Det andrummet kan vara avgörande i slutet av säsongen.

Inför förra omgången var det en poäng upp till andraplatsen. I 70 matchminuten mot Millwall var det fyra poäng upp men när matchen var slut hade Leeds istället två poäng ner till tredjeplatsen. Hängde ni med? Inte? Såhär: Leeds vann och Sheffield U förlorade. Med andra ord är just förlusten för två veckor sedan mot det nyss nämnda laget bortglömt och vi kan blicka framåt med tillförsikt. Näst på tur står Birmingham som har förlorat sina fem senaste matcher. Vi har allt i egna händer då vi gick innehar andraplatsen igen, men med det kommer press och vi får se hur vi hanterar den.

Leeds United
Douglas gick sönder, igen, i matchen mot Millwall. Han spelade klart matchen trots detta men nu är säsongen över för honom. Det innebär att Bielsa aldrig kommer ha en hel trupp denna säsongen, vilket i sig är helt otroligt. Gladare nyheter är att Roofe är tillbaka i helgen och det återstår att se om han startar matchen. Bamford hade en dålig match mot Millwall, där han delvis missade en straff, men inte var särskilt delaktig utöver det. Annars är truppen intakt. Izzy Brown, som inte verkar få vara särskilt delaktig denna säsongen, hade fått en skada enligt Bielsa och det var därför han inte var med i truppen senast. Återstår att se om han är med mot Birmingham. Kiko Casilla kommer tillbaka från sin avstängning och lär starta matchen. Alioski blev utbytt i halvtid senast men det handlade inte om någon skada utan att han hade spelat med Makedonien och att han behövde vila, räkna med att han startar som vänsterback. Intressant blir om Bamford bänkas och om Roofe får ta den anfallsplatsen, eller om Roofe får ta nr 10 positionen.

Birmingham City
Formen är allt annat än bra för Birmingham. Det har blivit förlust de senaste fem matcherna och till råga på allt har de även fått ett poängavdrag på nio poäng, då de brutit mot FFP-reglerna. Detta gör att de är fem poäng över nedflyttningsstrecket, även om laget inte ska ha några problem att klara sig. De har en helt okej trupp och med Che Adams längst fram som öser in mål. Någon gång ska trenden vända, men vi får hoppas att den väntar på att vända tills deras nästa match mot Sheffield United istället. Birmingham på bortaplan är alltid svårt och man ska inte glömma att de lyckades vinna på Elland Road senast. De har en hel och frisk trupp och kommer med all säkerhet ge oss en jobbig uppgift på lördag.

Matchen & Tips
Jag är rädd att vi tappar poäng i denna matchen. Birmingham är bättre än tabellen visar och återigen, någon gång ska formen vända. Vi har press på oss varje match nu och därför kan detta bli tufft. Jag hoppas verkligen vi klarar av utmaningen, men skulle inte bli förvånad om något annat sker. Mitt utgångstips får bli 1-2 ändå, men jag ber för att vi inte underskattar motståndet. Roofe kommer tillbaka och får göra mål.

Var? St Andrew’s, Birmingham
När? 16:00, lördag 6/4
TV? Ja! Matchen sänds på TV3 Sport HD & Viaplay

Kommentera