Inför: Birmingham City – Leeds

3 mars, 2017 - Fredrik Karlsson

Den första av två raka bortamatcher för Leeds går av stapeln ikväll när man beger sig till St Andrew’s för att möta Birmingham City.

Det var just mot Birmingham som Leeds föll i hemmapremiären tidigare under säsongen. Då såg man ruskigt håglösa ut. Men sedan dess har mycket hänt och efter det att Gianfranco Zola tog över som tränare för hemmalaget har segrarna inte direkt rullat in.

Faktum är att laget endast har 2 segrar i sina 15 senaste matcher. En av dem kom emellertid borta mot Wolves för en vecka sedan. Leeds har å andra sidan inte briljerat på bortaplan den här säsongen och med Monk på läktaren ikväll kan det mycket väl bli en jämn drabbning.

Leeds

Charlie Taylor är tillbaka i full träning. Men med en formstark Berardi på vänsterbacken känns det inte omöjligt att Monk väljer att vänta ytterligare någon match med att slänga in engelsmannen i startelvan.

Även Lewie Coyle och Tyler Denton saknas på ytterbackspositionerna med skador.

På mittfältet startade Eunan O’Kane tillsammans med Liam Bridcutt senast och i veckan presenterade Opta lite intressant statistik kring irländaren. Men honom i startelvan har Leeds vunnit 71 % av sina matcher medan man utan honom endast vunnit 41 %.

På topp lär vi åter få se Chris Wood starta. Wood har under sin tid hos Leeds gjort mål på 20 av de 28 olika lag han stött på i Championship. Birmingham är ett av de få lagen som han hittills inte fått nätkänning mot.

Birmingham

Det blev glada nyheter för Zola när man lyckades överklaga rutinerade Paul Robinsons avstängning. Han kommer alltså finnas tillgänglig till kvällen.

Tillbaka i träning för Birmingham är Lukas Jutkiewicz, Jonathan Grounds och målskytten från Elland Road, Jaques Maghoma. Den sistnämnda har dock troligtvis en bit kvar innan han är spelredo.

Sedan tidigare saknas också Michael Morrison och Clayton Donaldson.

Avspark

Matchen spelas ikväll. Starttid är 20.45 och matchen går att se på TV3 Sport samt Viaplay.

Kommentera