Inför: Blackburn Rovers – Leeds United

19 oktober, 2018 - Linus.M

Får vi se dig från start igen, Kemar?

Landslagsuppehållet är äntligen över och det är dags för Leeds att ladda om. Flera spelare är tillbaka från skador vilket gör att vi kan förvänta oss en stärkt trupp tills lördagsmatchen. Det återstår att se huruvida det ger oss tre poäng på lördagen eller inte.

Landslagen har spelat klart sitt Nations League för denna gång och vi kan äntligen återgå till den fotbollen majoriteten bryr sig om mest, klubblagsfotbollen. Uppehållet kommer dock lägligt då det innebar för Leeds del att tre spelare kom tillbaka från skador, något som var otroligt välbehövligt. Det har blivit lite för många tappade poäng på senaste tiden. Många anser att det beror på tappet av Hernandez och Roofe, vilket inte är svårt att förstå. Dessa två har varit viktiga för lagets prestationer i början av säsongen, vilket är svårt att ersätta. Roberts och Harrison har gjort det bra i respektive position men det är fortfarande några nivåer under Roofe och Hernandez. Nu är de dock tillbaka och de kommer med stor sannolikhet gå rätt in i startelvan. Blackburn är inget lag man kommer köra över på bortaplan, de har dessutom börjat säsongen ganska bra. Det gäller att vara med från start.

Leeds United
Efter en vecka av ledighet och med spelare tillbaka från skador, kanske man ska tycka att allt är frid och fröjd just nu. Det finns dock vissa problem trots alla glada besked de senaste dagarna. Luke Ayling lyckades få ett rött kort i senaste matchen mot Brentford, vilket innebär att han är avstängd mot Blackburn. Barry Douglas är fortsatt skadad och kommer inte vara redo till helgens match, vilket innebär att antingen Dallas eller Pearce kommer få spela där. Det är ett stort tapp för laget. Utöver detta har även Jack Harrison lyckats skada sig under uppehållet, vilket innebär att vi tappar en yttermittfältare som vi inte har gott om. Visserligen finns ynglingen Jack Clarke som såg pigg ut i sitt inhopp senast, men det är ändå tungt att tappa flera spelare återigen. Positivt är att Berardi, Hernandez och Roofe är tillbaka. I och med att Ayling som sagt är avstängd lär Berardi ta hans plats, medan Hernandez tar Harrisons plats och Roofe ersätter Roberts på topp. Det innebär också att vår startelva kommer förstärkas, vilket kan behövas med tanke på våran form senaste tiden. Vi är svårslagna men det har blivit ett par oavgjorda resultat på senaste tiden som inte håller i längden, om vi vill slåss om de två platserna i toppen. Det ska dock inte underskattas hur mycket Pablo Hernandez ger laget när han spelar, inte minst när han ser till att ge Saiz lite mer frihet. Det är också då Saiz brukar flyga och göra vad han vill på plan. Utöver allt detta väntar Pontus Jansson och hans Åsa barn, men det ser inte ut att ha satt igång ännu. Detta gör att han är spelredo om inget oväntat händer under natten till lördag. Jag tror således att det blir följande startelva:

BPF
Berardi, Jansson, Cooper, Dallas
Phillips
Hernandez, Saiz, Klich, Alioski
Roofe

Blackburn Rovers
Blackburn har startat säsongen bra utifrån deras förutsättningar. Det har endast blivit två förluster på hela säsongen, dock har det varit otroligt många kryss hittills. Hela sex stycken matcher har de kryssat vilket innebär att de inte är högre upp i tabellen än deras nuvarande 10:e plats. Två vinster på senaste fem är inget fantastiskt men det är inte heller åt det andra hållet. Leeds har ju till exempel samma form. Blackburn har inget fantastiskt lag på papperet, vilket gör att deras tabellplacering ändå känns okej i nuläget. Kasey Palmer på topp har potential men det är inte exakt vad man vill ha om man vill vara högre upp i tabellen. Jag tror Blackburn kommer stå för en stabil säsong och inte åka ur, men inte mer än så. De har haft en ganska tuff start på säsongen dock, vilket gör att man inte ska underskatta dem.

Matchen & Tips
Underskatta inte Blackburn. Vi får absolut, inte under några omständigheter, underskatta Blackburn. Jag har skrivit det förr men skriver det igen, bortamatcherna i Championship är alltid svåra och tuffa. De kommer inte stressa för att få tre poäng utan det är upp till oss att, återigen, ta tag i taktpinnen och göra vad vi kan. Med Hernandez tillbaka (ni har inte missat det va?), tror jag att vi kommer lösa tre poäng. Magkänslan säger att det blir en tuff match i början men att vi ändå lyckas få in ett tidigt mål. Slutresultatet blir 2-0 till Leeds och Roofe får göra mål igen.

Var? Ewood Park, Blackburn.
När? 13:00, lördag 20/10.
TV? Ja! Matchen sänds på LUTV för £5.

Marching on Together!

Kommentera