Inför: Blackburn Rovers – Leeds

31 januari, 2017 - Fredrik Karlsson

Den första bortamatchen av två raka i närtrakterna tar plats imorgon när Leeds beger sig till Lancashire för att möta Blackburn Rovers.

Det här blir lagens tredje möte för säsongen. Man har tidigare mötts på Elland Road först i ligacupen och därefter i ligan. Båda matcherna slutade i uddamålssegrar för Leeds.

Nu ska det dock spelas på Ewood Park och där har Blackburn spelat upp sig någorlunda på sistone och har gått obesegrade i sina tre senaste hemmamatcher. Men Leeds bör oavsett ses som favoriter då hemmalaget för tillfället parkerar näst sist i tabellen, 26 poäng bakom Leeds.

Leeds

Backlinjen är fortfarande lite tunn där Charlie Taylor fortsatt saknas med skadan till lårets baksida som han ådrog sig i december. Dessutom tog Liam Cooper rött kort mot Sutton senast och missar även han morgondagens match.

I övrigt sitter Monk på en skadefri trupp där Hadi Sacko gjorde comeback med ett inhopp senast. Under dagen har den spanske yttern Alfonso Pedraza signats. 20 åringen är emellertid inte tillgänglig för spel imorgon.

Chris Wood är numera självskriven på topp och med Hernandez i toppform och en kanoninsats från Stuart Dallas senast lär alla dessa tre få starta imorgon. På det centrala mittfältet är det något mer öppet där O’Kane och Vieira kamperar om platsen bredvid kapten Bridcutt.

Blackburn

Hemmalaget har en något längre skadelista där Ward, Henley, Hoban, Marshall, Evans och Mulgrew samtliga saknas.

Under transferfönstrets sista dagar han man dock kryddat truppen med två anfallare i Lucas Joao som ansluter på lån från Sheffield Wednesday samtidigt som man på nytt lånat in Marvin Emnes från Middlesbrough, samme Emnes som nätade mot Leeds senast lagen möttes.

Avspark

Matchen spelas imorgon kväll med avspark 20.45. Mötet sänds inte på tv men går att följa via radiolänk som läggs upp i forumet Gelderd End strax innan avspark.

Kommentera