Inför Bolton – Leeds United FA-Cupen

30 januari, 2016 - Robin Persson

Leeds reser till krisande Bolton och Macron Stadium med ett närmare 7,000 man starkt bortafölje när FA-Cupens 3:e omgång skall spelas. Hemmalaget är jumbo i The Championship och dras med skulder på kring £200 miljoner, något som medfört att klubbens anställda inte fått ut några löner för januari månad. Ett lag i kris mot ett hoppfullt Leeds United.

Krisstämpeln på Bolton Wanderers är av det större slaget, fast i botten av tabellen i seriespelet och med jättelika röda siffror på bankkontot. Unge anfallstalangen Zach Clough är ett hett villebråd och frågan är om inte Massimo Cellino borde försöka lägga in ett bud? Hemmalaget behöver alla pengar de kan få och man har därför tilldelat oss det största antalet biljetter ett bortafölje någonsin fått på Macron Stadium. Under fredagen hade LUFC sålt fler biljetter än Bolton till matchen.

Bolton Wanderers

De unga anfallarna Zach Clough och Max Clayton liksom gamle Emile Heskey har nyligen börjat träna efter skador, men matchen tros komma för tidigt för trion. Försvararen David Wheater saknas också på grund av skada och lär bli borta i drygt en månad till. Talangfulle Wellington Silva är på lån från Arsenal och har stått för flera fina insatser på sistone – en spelare att se upp med.

Leeds United

Chris Wood fick känningar i sitt lår som hållit honom borta från spel i flera veckor mot Brentford senast. Steve Evans hade inget annat val än att byta ut honom mot Mirco Antenucci. Vågar man chansa med att spela honom i den här matchen då? Tveksamt. Uppsättningen av anfallare är nog tunn redan och man lade i dagarna ett bud på Barnsleys målspruta Sam Winall i hopp om att förstärka innan transferfönstret stänger. Alex Mowatt är förhoppningsvis tillbaka i truppen efter några matchers frånvaro på grund av skada.

Matchstart är kl 16:00 svensk till på Macron Stadium i Bolton.

Kommentera