Inför: Bolton Wanderers – Leeds United

14 december, 2018 - Linus.M

Bye bye, Samu.

I helgen kan Leeds ta femte raka vinsten i ligan. Detta är något som inte skett på runt tio år, vilket också hade kunnat betyda en fortsatt topp två placering.

Tåget fortsätter att rulla på. Nu är det fyra raka vinster och detta mot motstånd som inte ska underskattas. Senast var det QPR som fick känna på hur det var att komma till Elland Road och förlora, då matchen slutade 2-1. Roofe gjorde båda målen och Leeds fick sin första straff på 59 matcher… ja, 59 matcher. Det var en välbehövlig vinst om man ska fortsätta vara i toppen av tabellen, något jag hoppas kunna säga till nästa match också. Bolton ska såklart besegras, särskilt med tanke på deras och våran formkurva just nu. Dessutom har de en viktig spelare skadad, mer om det senare.

Leeds United
Roofe är nu uppe på tio mål och Leeds är uppe på 42 poäng. Detta gör att vi placerar oss på en andra plats i tabellen, en poäng före serieledaren Norwich. Tyvärr lyckades just Norwich, mot just Bolton, ta alla tre poäng i absolut sista minuten senast. Nåväl, jakten mot förstaplatsen går vidare. I helgen är det lite turbulens i Leeds. Samuel Saiz, vår offensiva mittfältare och egna lilla trollkarl, har gjort klart att han och hans familj inte trivs i England. Detta var något som blev tydligt igår och som idag blev ännu tydligare, då Getafes tränare började prata om just Saiz på hans presskonferens. Enligt Yorkshire Evening Post, YEP, ska Saiz inom snar framtid göra en läkarundersökning i just Getafe och därefter lämna Leeds på lån. Det verkar helt enkelt ha varit på det viset att Saiz otrivts såpass att han inte vill vara kvar, trots vår tabellposition. Det ska nämnas att hans fru är gravid och att detta möjligen kan ha spelat roll i beslutet. Leeds har visat i höst att vi kan klara oss utan Saiz, men trots detta är det såklart ett stort tapp. Det enda positiva ur detta är möjligen att vi inte verkar ha velat sälja honom för snabba pengar, utan att det är han själv som gjort klart att han inte klarar av att vara i England längre. Om det nu blir klart att Saiz lämnar önskar undertecknad honom all lycka till, det var fint att få se honom i Leedströjan men vi kommer klara topp två utan honom också. 

Annars är skadeläget samma som det varit de senaste veckorna. Bamford är 100% redo nu och lär starta på bänken, med Brown behöver jobba ytterligare på sin fysik. Shackleton gjorde en fantastisk insats senast på sin högerbacksposition, något som gör att han kommer få starta där igen.

Bolton Wanderers
Tuffare är det för Bolton, som har en riktig storm runt om sig just nu. Ägaren har bestämt att viss lokala journalister inte får besöka arenan eller presskonferenser, vilket är liknande vad Ken Bates gjorde runt 2007. Till detta ligger laget näst sist i tabellen och med en form som man knappt vill titta på så usel den är. Det är dock inte nog där utan Sammy Ameobi, en av lagets bästa spelare, är avstängd och missar därmed helgens match. Bolton är i desperat behov av poäng, men det lär bli tufft att få några på lördag. Kvalitén är inte där och det borde visa sig. De ska dock återigen nämnas att de var nära att få en poäng borta mot Norwich senast, men att vara nära kommer man inte långt på i den här ligan.

Matchen & Tips
Bolton på bortaplan ska inte underskattas, men det är inte heller något lag man ska ha för stor respekt för. Det gäller, som vanligt, att vi spelar som vi brukar och som vi kan. Utan Saiz lär Klich och Forshaw på starta igen, medan möjligen Halme kan få agera mittback. Detta betyder att Phillips får spela på sin vanliga position, som defensiv mittfältare. Leeds vinner med 1-3 och kommer ligga på förstaplatsen när helgen är slut.

Var? Macron Stadium, Bolton.
När? 16:00, lördag 15/12.
TV? Ja! Matchen sänds på TV3 Sport HD & Viaplay.

Marching on Together!

1 Kommentar

  1. sportcarl1

    Är väl mer än troligt att den tidigare problematiska födseln med komplikationer 2016, plus Elenas cancer, plus nuvarande graviditet med en av tvillingarna med en bortgången är största problemet, förhoppningsvis kan h an komma tbx senare, skulle inte vilja vara i deras kläder, ibland känns fotboll oviktig

Kommentera