Inför: Bolton Wanderers – Leeds

5 augusti, 2017 - Fredrik Karlsson

En på tok för lång försäsong har nått sitt slut. Imorgon sparkar fotbollen igång på riktigt när Leeds besöker nykomlingarna Bolton på Macron Stadium.

Med förra säsongens katastrofala inledning färskt i minnet är förhoppningarna om att vi imorgon får se något betydligt mer positivt från Leeds. Förra helgen vann man generalgenrepet mot Oxford med 2-0 och det ska bli intressant att se hur Christiansens possessionsbaserade fotboll står sig i Championship.

Nykomlingarna Bolton går in i säsongen med högt självförtroende efter att han knipit en direktplats upp från League One förra säsongen. Mot Leeds har man dock ett svagt facit där man inte vunnit något av de fem senaste mötena lagen emellan. Man har dessutom inte vunnit en öppningsmatch i Championship sedan 1977.

Leeds säsong avslutades på en bister not där man missade en play-offplats med minsta möjliga marginal. Man har emellertid lyckats behålla flera av sina nyckelspelare och under sommaren har det blåst positiva vindar kring klubben.

Bolton

Hemmalaget har jobbat hårt för att skaffa sig en slagkraftig trupp under sommaren där spelare som Reece Burke, Adam Armstrong och Aaron Wilbraham anslutit till klubben.

Den enda spelaren som finns på skadelistan för tillfället är nyvärvade yttern Sammy Ameobi som har vridit till knät.

Mannen att hålla ögonen på imorgon blir 26-årige anfallaren Gary Madine. En robust striker som förra säsongen stod för nio mål och sju assists för Bolton.

Leeds

Värvningarna har haglat in under sommaren och Thomas Christiansen har en bred trupp att plocka från imorgon. Den enda frånvarande spelaren blir Pontus Jansson som avtjänar den avstängning som han drog på sig förra säsongen.

Christiansen har varit väldigt tystlåten med vem av Rob Green och Felix Wiedwald som han anser vara sitt förstaval mellan stolparna, men känslan är ändå att det blir Wiedwald (som stod mot Oxford) som står imorgon.

Den enda delen av truppen där det är lite skralt med spelare är i backlinjen där nyinlånade Matthew Pennington sannolikt kommer starta bredvid Liam Cooper medan Luke Ayling och Gaetano Berardi får ta varsin kant.

Chris Wood känns självskriven på topp medan det finns ett kluster av spelare på mittfältet som hoppas på speltid.

Tippad startelva (4-2-3-1) Wiedwald – Ayling, Pennington, Cooper, Berardi – O’Kane, Klich – Roofe, Hernandez, Alioski – Wood

Avspark

Tv-kamerorna finns på plats imorgon och matchen går att följa på Viasat Sport Premium och Viaplay. Avsparkstiden som gäller är 17.30. Matchen döms av Simon Hooper.

3 Kommentarer

Kommentera