Inför Brentford FC – Leeds United

26 januari, 2016 - Robin Persson

Två mittenlag gör upp om poängen när Brentford och Leeds drabbar samman i tisdagens kvällsmatch på Griffin Park i London. Toumani Diagouraga väntas debutera för Leeds mot sina gamla lagkamrater, som också har representerats av Stuart Dallas så sent som förra säsongen. Fyra poäng skiljer lagen åt i tabellen och en jämn drabbning är att vänta.

Brentford FC

Hemmalaget har genomgått några turbulenta veckor där poängen också har uteblivit, med undantag av vinsten mot Preston senast. Försvararen James Tarkowski är hett eftertraktad på marknaden, så pass att Burnley valde att lägga ett bud för en dryg vecka sedan. Budet förkastades av Brentford och Tarkowski svarade då med att gå i strejk när just Burnley kom till Griffin Park. Spelaren har i efterhand bett klubben och supportrarna om ursäkt, men får fortsätta finna sig i att vara petad och utanför matchtruppen. Inte direkt ett professionellt beteende från Tarkowskis sida, vem vill ha en sån spelare i sitt lag?

Anfallaren Scott Hogan är långtidsskadad liksom danske försvararen Anders Bjelland och båda missar således matchen.

Leeds United

Efter en svag insats mot Bristol City senast lyckades man ändå knipa tre poäng hemma på Elland Road. Chris Wood var åter efter skada och fick hoppa in i början på den andra halvleken, ett rejält lyft för anfallsspelet som nästan varit obefintligt i hans frånvaro. Vågar Steve Evans starta med två anfallare här?

Alex Mowatt saknas fortsatt efter att ha åkt på en tuff smäll mot Sheffield Wednesday.

Avspark är klockan 20:45 svensk tid på Griffin Park i London.

Kommentera