Inför: Brighton – Leeds

8 december, 2016 - Fredrik Karlsson

Ett nytt toppmöte står på tapeten till morgondagen när Leeds drabbar samman med ligatvåan Brighton på AMEX Stadium.

Det är två väldigt formstarka lag som ställs mot varandra imorgon. Leeds har gått segrande ur sina tre senaste bortamatcher i ligan samtidigt som hemmalaget Brighton är obesegrade i sju raka matcher på AMEX Stadium. I skrivande stund är det sju poäng som skiljer lagen åt.

Det senaste besöket på sydkusten var ett högt oangenämt sådant för Leeds där man redan i halvtidsvilan låg under med 4-0. Men det var då, och Leeds ligger idag på sin högsta ligaplacering sedan augusti 2013.

Leeds

Irländaren Eunan O’Kane kunde delta i dagens träningssession men är alltjämt ett litet frågetecken till morgondagens match. Phillips och Vieira gjorde en godkänd insats mot Villa senast och det lär bli dessa som åter startar tillsammans om O’Kane inte kommer till spel.

Lewie Coyle, Liam Bridcutt och Pablo Hernandez är fortsatt borta från spel medan Liam Cooper möjligen kan komma att återvända till truppen efter att ha skadat sig i mötet med Liverpool.

I rollen som offensiv mittfältare lär Kemar Roofe ha en fast plats efter de senaste insatserna och han lär troligtvis flankeras av Souleymane Doukara och Hadi Sacko medan Chris Wood fortsätter på topp.

Brighton

Hos hemmalaget saknas Liam Rosenior, Uwe Hunemeier, Gaetan Bong och Beram Kayal. Tillgängliga finns dock en rad skickliga spelare och inte minst den rutinerade anfallaren Glenn Murray. Engelsmannen har öst in mål för Brighton den här säsongen och har så här långt gjort 11 ligamål, samtliga på hemmaplan.

Även Sam Baldock blir ett ansikte att se upp för då denne stått för fem mål och fyra assist under säsongen.

Avspark

TV-match, igen! Tv3 Sport står för sändningen och avsparkstiden är 20.45 imorgon kväll.

1 Kommentar

Kommentera