Inför: Bristol City – Leeds

20 oktober, 2017 - Fredrik Karlsson

Första bortatrean sedan augusti. Det är vad Leeds jagar imorgon när man besöker Bristol City på Ashton Gate.

Det finns inget annat att säga än att verkligheten i Championship har kommit ifatt Leeds. Efter en succéartad säsongsstart har spelet hackat rejält den senaste månaden. Men i en sedvanligt jämn tabell ligger man trots de senaste resultaten på en respektabel sjätteplats och säsongen kan säkerligen ta ytterligare några vändningar.

Senast blev det förlust mot ett formsvagt Reading på ett utsålt Elland Road. Bristol City har endast förlorat en match den här säsongen och har i sina senaste hemmamatcher besegrat Derby, Stoke och Bolton innan man förra helgen kryssade mot Burton.

Leeds skrev nytt kontrakt med Luke Ayling igår och imorgon får högerbacken återse sina gamla lagkamrater och fans. Tillsammans med Jansson känns han fortsatt självskriven i startelvan medan det i övrigt är öppet för rotation. Andy Lonergan vaktade stolparna mot Reading senast och blev utsedd till matchens lirare vilket torde innebära att han får fortsatt förtroende.

Offensivt saknades Alioski senast och makedoniern kan säkerligen återfå en plats i laget. På topp har Pierre-Michel Lasogga sett väldigt isolerad ut på sistone och man undrar om det kanske inte kan vara värt att ta chansen på en mer rörlig Roofe som gjorde det bra som spets under inledningen av säsongen.

Tippad startelva (4-2-3-1) Lonergan: Ayling, Pennington, Jansson, Berardi: O’Kane, Vieira: Sacko, Sáiz, Alioski: Roofe

Bristol City har förlorat åtta av de tio senaste mötena lagen emellan men med stark medvind i ryggen blir de onekligen en svår nöt för Leeds att knäcka imorgon. Förra säsongens målspottare Tammy Abraham återfinns numer i Premier League, men i hans ställe har kortväxte Bobby Reid klivit in. Engelsmannen har så här långt stått för sju mål och en framspelning.

På skadelistan hittar vi rutinerade mittfältaren Gary O’Neil tillsammans med bosniske centertanken Milan Djuric.

Avspark

Matchen startar 16.00 och går att streama via LUTV.

1 Kommentar

Kommentera