Inför: Bristol City – Leeds United

3 augusti, 2019 - Linus.M

Får Helder Costa chansen från start på söndag?

Äntligen drar säsongen igång! Nu väntar 46 nervkittlande ligamatcher med start på Ashton Gate mot Bristol City. Vill vi satsa på topp två gäller det att ta tre poäng på söndagen.

Som man har längtat. Visserligen är det ytterligare en säsong utan Premier League-fotboll men det är fotboll med Leeds United och med Marcelo Bielsa som tränare. Det är gott nog för att ge det ett försök att njuta av fotbollen som kommer spelas. Sommaren har mestadels bestått av att sälja spelare. Jack Clarke och Pontus Jansson har lämnat för Tottenham respektive Brentford medan Kemar Roofe ryktas ha en läkarundersökning med Anderlecht på måndagen. Det ska nämnas att Jack Clarke kommit tillbaka på ett säsongslån, vilket känns som en bra lösning för alla parter. Helder Costa har kommit in från Wolverhampton på lån med köpoption nästa säsong, vilket på papperet är en riktigt bra värvning. Dessutom har Jack Harrison kommit tillbaka på lån från Man City, och han har sett riktigt bra ut under försäsongen. Till sist har mittbacken Ben White kommit in från Brighton, som är ganska oprövad. Om Roofe försvinner blir det en orättvist stor börda på Bamford att leverera och vår mittbacksposition kan snabbt bli katastrofal vid en eller två skador.

Leeds United
Marcelo Bielsa är kvar som tränare för Leeds, vilket kan räcka väldigt långt. Vi föll på målsnåret förra säsongen, men att Bielsa stannar gör smärtan lite lättare att hantera. När säsongen nu drar igång kommer vi förmodligen bara ha en värvning som kommer starta, och det ser ut att bli mittbacken Ben White. Helder Costa behöver nog ett par veckor till för att göra Bielsa nöjd vad gäller hans fitness, men det är svårt att läsa av Bielsa som alltid. Viktigt är att Bamford kommer igång med målskyttet, har han en seg start kommer det gå tungt för oss. Därför blir det fruktansvärt viktigt att Radrizzani och Orta ser till att vi får in en anfallare till, särskilt om Roofe sticker till Anderlecht. Ayling, Roberts och Roofe är skadade och kommer inte till spel. Berardi är avstängd en match och kommer därmed inte heller till spel.

Bristol City
Bristol fick stanna kvar i Championship och kan om de klickar bli ganska farliga denna säsongen. De har stabilitet med sin tränare Lee Johnson och har spelat bra fotboll de senaste säsongerna. Det som talar emot dem är att de inte har råd med de stora värvningarna och att de är ett klassiskt mittenlag i Championship. De spelar stundtals bra men inte tillräckligt ofta, vilket gör att de ofta slutar runt placering 10. Skulle de kunna klicka denna säsongen ordentligt ska man akta sig för dem, och de är absolut inte lätta att möta på bortaplan, men man ska inte ha för stor respekt för dem.

Matchen & Tips
Skönt att vara igång. Leeds kommer föra spelet och förmodligen spela 3-1-3-3 vilket gör att vi vinner med 3-1 där Bamford får göra två mål. Förhoppningsvis blir det tre poäng och att vi stannar i toppen för resten av säsongen därefter.

Var? Ashton Gate, Bristol.
När? Söndag 4/8, 18:30.
TV? Ja! Matchen sänds på TV3 Sport HD & Viaplay.

Marching on Together!

5 Kommentarer

Kommentera